Haberler

TBMM Genel Kurulu

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin teröre, silahlı terör örgütlerine yönelik, dik bir duruş sergilemesini istediklerini belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın baskı altında, hele hele terör örgütünün baskısı altında kalmadan orada huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin teröre, silahlı terör örgütlerine yönelik, dik bir duruş sergilemesini istediklerini belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın baskı altında, hele hele terör örgütünün baskısı altında kalmadan orada huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz" dedi.

Elvan, TBMM Genel Kurulu'nda, Cizre'de HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu bir gruba ateş açıldığı iddiasına ilişkin, hükümetin bilgi vermesine yönelik talebin ardından, söz aldı.

Güneydoğu Anadolu'da, özellikle terör örgütüne yönelik verilen mücadeleye ilişkin söz aldığını ifade eden Elvan, kamu düzenini sağlamanın, hükümetin en temel görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Elvan, "Dolayısıyla bölgede kamu düzenini bozucu, özellikle silahlı terör örgütlerine yönelik emniyet mensuplarımızın, silahlı kuvvetlerimizin o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzurunun temini, rahat bir yaşam sağlayabilmeleri açısından son derece önemli" diye konuştu.

Terörle mücadeleye devam edeceklerini bildiren Elvan, kamu düzeni sağlanıncaya, o bölgedeki silahlı terör örgütü mensupları ortadan kaldırılıncaya kadar, mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

"Anonsa rağmen ambulansa götürülmüyor"

Başbakan Yardımcısı Elvan, Cizre'de bugün yaşanan olayla ilgili de şunları kaydetti:

"Emniyet mensuplarımızın, terörle mücadele kapsamında Cizre'de bazı yerlerde, özellikle bu illegal terör örgütlü silahlı yapılanmalara yönelik mücadelesi sürüyor. Bugün de terörle mücadele devam ederken, bir milletvekilimiz o bölgeye, mahalleye gidiyor, bir eve ve burada yaralıların olduğu ifade ediliyor. Kaymakam Bey ile görüşüyor. Bunun üzerine Cizre Kaymakamlığımız o bölgeye ambulans gönderiyor ve anons ediliyor, yaralıların ambulanslara gönderilmesi yönünde. Ancak anonsa rağmen, herhangi bir yaralı ambulansa götürülmüyor, bunun üzerine ambulans geri dönüyor. Daha sonra tekrar Kaymakamlık aranıyor, ambulansın gelmediği ifade ediliyor. ve Kaymakam Bey, ambulansı gönderdiklerini, anons ettiklerini, buna rağmen yaralıların ambulansa intikal ettirilmediğini ifade ediyor. Kaymakamlığımız, bunun üzerine tekrar ambulansı o bölgeye gönderiyor."

"Operasyonların uzun sürmesinin nedeni..."

Başbakan Yardımcısı Elvan, milletvekillerinin, sivil vatandaşların güvenliğinin, kendileri için son derece önemli olduğuna işaret ederek, "Bu operasyonların bu kadar uzun sürmesinin temel nedeni de bizim o bölgede yaşayan herhangi bir vatandaşımızın, sivil vatandaşımızın kılına dahi dokunulmasını, zarar görmelerini istemiyoruz" dedi.

Bu nedenle güvenlik güçleri tarafından operasyonların son derece hassas bir şekilde yürütüldüğüne dikkati çeken Elvan, temel amacın, hiçbir sivil vatandaşın, o bölgede zarar görmemesi olduğunu vurguladı.

Elvan, hassasiyetlerinin son derece yüksek olduğunu, bu konuda gerekli talimatların güvenlik güçlerine verildiğini, bu hassasiyet çerçevesinde mücadelenin sürdürüldüğünü açıkladı.

"Gerekli temizlik yapılacaktır"

Bölgedeki vatandaşların özgür bir şekilde yaşayabilmeleri, okullarına, hastanelerine rahat bir şekilde gidebilmeleri için bu mücadeleyi verdiklerini anlatan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşünün, sokaklar bariyerlerle kaplanmış, barikatlar kurulmuş ve o sokağa herhangi bir ambulans girmek istediği zaman o ambulans o sokağa giremiyor. O barikatları kaldırmak güvenlik güçlerimizin görevi ve biz bunu yapıyoruz. Okullar, hastaneler yakılıyor, ses çıkarılmıyor.

Özellikle siyasi partilerimizin, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerimizin teröre yönelik olarak, silahlı terör örgütlerine yönelik olarak dik bir duruş sergilemesini arzu ediyoruz. Hiçbir siyasi partimizin, hiç kimsenin tesiri altında, vesayet altında kalmadan teröre karşı mücadele ettiğimizi TBMM olarak göstermek zorundayız. Bu ülke bizim. Bu ülkenin birliği, dirliği için, üniter yapımızın muhafaza edilmesi için, o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzuru için, güvenliği için bu mücadeleyi birlikte sürdürmek zorundayız ve bu konuda hükümetimizin kararlılığı devam ediyor, bundan sonra da devam edecek.

Bizim buradaki temel hedefimiz terör örgütüne yöneliktir. Vatandaşlarımızın huzuru bizim açımızdan son derece önemlidir. Dolayısıyla, hiçbir vatandaşımızın baskı altında kalmadan, hele hele terör örgütünün baskısı altında kalmadan, orada huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Ama, maalesef zorla evler boşaltılıyor, oraya silahlı terör örgütü mensupları yerleşiyor ve o sokaklara, o mahallelere güvenlik güçlerimizin girmesi engellenmeye çalışılıyor. İşte Silopi'de bu temizlik harekatı gerçekleştirildi ve tamamlandı. Bundan sonraki süreçte de hem Cizre'de hem de Sur'da gerekli temizlik yapılacaktır. Vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu, rahat ve özgür bir şekilde yaşamaları için ne gerekiyorsa hepsi yapılacaktır."

Elvan'ın konuşmasının ardından, grup başkanvekilleri söz aldı.

Bu arada TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Genel Kurul'da, görüşmeleri kısa bir süre izledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın konuşması sırasında Genel Kurul'a gelen Kahraman, AK Parti grubunun ön sıralarında oturdu.

Kaynak: AA / Politika

Faysal Sarıyıldız Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title