Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Genel Kurul'da sayın milletvekillerimizin daha nezaketli, daha zarafetli, daha saygılı olmalarını ve fiili kalkışmaların da Başkanlık Divanı tarafından tasvip edilmediğini söylüyoruz, kınıyoruz" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Genel Kurul'da sayın milletvekillerimizin daha nezaketli, daha zarafetli, daha saygılı olmalarını ve fiili kalkışmaların da Başkanlık Divanı tarafından tasvip edilmediğini söylüyoruz, kınıyoruz" dedi.

Genel Kurul'da yerinden söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurul'daki kavgaya değinerek, kavgada darp olayları yaşandığını ve 5 milletvekilinin yaralandığını anımsattı.

Bir milletvekilinin  televizyona çıkıp HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'i darp ettiğini, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü'ye üç dört yumruk salladığını, diğer milletvekillerine tokmak fırlattığını anlattığını ifade eden Kaplan, "Bu, İçtüzük 160'da saldırı suçu demek. Başkanlığımızdan şunu bekliyoruz, Başkanlık Divanı olarak uyarma göreviniz var. Bunun tasvip edilmediğinin Başkanlık Divanı'nca yapılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Yakut, şunları söyledi:

"Genel Kurul'da sayın milletvekillerimizin daha nezaketli, daha zarafetli, daha saygılı olmalarını ve fiili kalkışmaların da Başkanlık Divanı tarafından tasvip edilmediğini söylüyoruz, kınıyoruz. Sayın milletvekillerini bundan sonraki Genel Kurul çalışmalarında sükunete davet ediyoruz."

Genel Kurul'da HDP'nin "Türkiye'de çocuk ölümlerinin tüm boyutlarıyla araştırılması" önergesinin bugün görüşülmesi önerisine ilişkin söz alan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den sonra çocuklara ilişkin devlet eliyle ortaya çıkan yaşam hakkı ihlallerinde ciddi bir artış söz konusu olduğunu iddia etti.

Sarıyıldız, CHP Grubu'na da "Bu çocuk ölümlerinin önüne geçmek için şu ana kadar ne yaptınız?" diye sordu.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, HDP'nin önergesini destekleyeceklerini ifade ederek, "CHP'nin programında, söylemlerinde, ideolojisinde ve Meclis'te vermiş olduğu soru önergeleri, kanunlar, genel görüşme önergeleri gibi pek çok konuda çocuk konusunda dikkat çektiğimiz uygulamalarımız bulunmaktadır" dedi.

Bu arada Sarıyıldız'ın konuşması esnasında HDP sıralarındaki milletvekilleri bazı olaylarda hayatını kaybeden çocukların resimlerini kaldırdı.

AK Parti  Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin çocuk ölümlerine belli bir ideolojiden bakmanın doğru olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çocuk ve kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kabul etmiyoruz. Özellikle resimleri gösterilen çocukları anarken haksız yere öldürülen her çocuğu andığımız gibi özellikle 6-7 Ekim olayları sırasında hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını da anmadan geçmenin doğru olmadığı inancındayız."

Bilgin, toplumun beklentisi olan İç Güvenlik Paketi'ni çıkarmak noktasında Meclis'in çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

HDP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Faysal Sarıyıldız Mersin Şırnak Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title