Haberler

TBMM'den İnternet Sitesi Açıklaması

TBMM İletişim Daire Başkanlığı, Son Günlerde Bazı Yayın Organlarının İnternet Üzerinden veya Aylık Yayınlarla TBMM'nin İmajını Logosunu, ya da Kurumsal Sembollerini Kullanarak Çeşitli Anketler Düzenlemesi Üzerine Kamuoyunu Bilgilendirmek Üzere Bir Açıklama Hazırladı.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı, son günlerde bazı yayın organlarının internet üzerinden veya aylık yayınlarla TBMM'nin imajını logosunu, ya da kurumsal sembollerini kullanarak çeşitli anketler düzenlemesi üzerine kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir açıklama hazırladı.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin resmi web sitesi, www.tbmm.gov.tr, haber sitesi ise www.meclishaber.gov.tr'dir. Tek süreli yayın organı ücretsiz olarak abonelerine dağıtılan ve aylık olarak yayınlanan 'Meclis Bülteni'dir" denilen yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde gerek internet üzerinden gerekse yazılı basın organlarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin adı, imajı, logosu, ya da kurumsal sembolleri kullanılarak çeşitli anketler ve yarışmalar düzenlenmektedir. Bununla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi yayın organı olduğu izlenimi verilerek bu dergiler tarafından değişik kişi ve kuruluşlardan toplu abonelik ve reklam talep edildiğine dair bilgiler TBMM'ye ulaşmaktadır. Bu gibi taleplerle karşılaşan kişilerin, başvuracakları adres Cumhuriyet Savcılıkları'dır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ayda bir yayınlanan 'Meclis Bülteni' TBMM'nin tek süreli yayın organıdır. Bu dergi dışında TBMM'nin süreli yayını bulunmamaktadır. 'Meclis Bülteni' aylık olarak çıkarılmakta ve abonelerine ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Ticari amaçlı reklam ve yayınlara yer verilmeyen Meclis Bülteni'nin parlamento dışında hiçbir kişi, kurum ya da kuruluş ile bağı yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin resmi web sitesi www.tbmm.gov.tr, haber sitesi ise www.meclishaber.gov.tr'dir. İnternet üzerinde başka yayın organları veya kuruluşlar tarafından düzenlenen yarışma veya anketlerle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. TBMM, çeşitli dönemlerde, haksız biçimde adını, imajını, logosunu, kurumsal sembollerini kullanan yayın organları hakkında hukuki yolları başvurmuş ve sonuç almıştır. Fakat yapılan hukuksal girişimlere rağmen bazı gerçek ve tüzel kişilerin "Meclis" yada "Parlamento" gibi isim eklentileriyle ve özellikle seçim dönemlerinde, yayınlarını devam ettirdikleri görülmektedir. Bu yayınların TBMM ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz".

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title