Haberler

TBMM'de Basın Toplantıları

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Uludere üzerinde karartma politikasının devam ettiğini öne sürdü.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Uludere üzerinde karartma politikasının devam ettiğini öne sürdü.

Tan, düzenlediği basın toplantısında, devletin Kürtlere haklarını "gıdım gıdım ve taksitle verdiğini" savundu.

Ada dilde eğitim hakkından Kürtçenin kamusal alanda kullanımına kadar hakların peşin olarak verilmesi gerektiğini belirten Tan, "Şu anda Kürtlerin yarısından fazlası ana dilini konuşamıyor, bilmiyor. 25 yıl daha bu süreç böyle acımasız devam ederse bu oran yüzde 75-80'i bulacak. Hükümet bu sinsi politikalardan, bu asimilasyon politikalarından vazgeçmelidir" dedi.

Tan, bir soru üzerine, "Uludere üzerinde karartma politikası hala devam ediyor. Ortada bir çocuk var ve herkes birbirinin kucağına atıyor" diye konuştu.

-BDP'li Önder:

-"(Uludere olayı) Aralarında anlaşsınlar. Milli

kaynak sayısını bilsek de rahat etsek"

TBMM (AA) - 13.06.2012 - BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Uludere olayında istihbarat tartışmalarına ilişkin "Aralarında anlaşsınlar. Milli kaynak sayısını bilsek de rahat etsek" dedi.

Önder, bir grup öğrenciyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gençlik üzerinde baskı politikasının sürdürüldüğünü savunan Önder,

"Sektörel tutuklamalar devrine girdik" dedi.

Üniversite öğrencilerinin, belediye başkanlarının tutuklandığı belirten Önder, Kürecik ile ilgili sorumluluk alan öğrencilerin de ceza tehdidiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Önder, "Kürecik, bu ülkenin vekilinin, Genelkurmay Başkanı'nın, Başbakanı'nın, Cumhurbaşkanı'nın giremediği bir yer. Bizi ilgilendirmeyen bir tehdide karşı tahsis edilmiş bir yer" diye konuştu.

Öğrenciler de söz alarak, Kürecik'te yaptıkları eylem dolayısıyla haklarında açılan davayla ilgili yarın duruşmanın yapılacağını belirterek, destek çağrısında bulundular.

Önder, "MİT'in Uludere olayından ertesi günü haberi olmasıyla" ilgili bir soru üzerine, "Aralarında anlaşsınlar. Milli kaynak sayısını bilsek de rahat etsek. Burada bir Çapanoğlu var. Bu suçun üzerini örtme telaşıdır ama ellerindeki örtü yetmiyor. Ayağını örtseler başı, başını örtseler ayağı açıkta kalıyor" dedi.

-BDP'li Çelik, BDP Muş Erentepe Belde Başkanı

Kaya'nın cezaevinde ölümüyle ilgili Meclis

araştırması açılmasını istediklerini bildirdi

TBMM (AA) - 13.06.2012 - BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve arkadaşları, BDP Muş Erentepe Belde Başkanı Aydın Kaya'nın ölümüyle ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde BDP Muş Erentepe Belde Başkanı Aydın Kaya'nın 6 Haziran'da kesin olmamakla birlikte kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Cezaevinde kadrosu olmasına rağmen doktor olmadığı için Kaya'ya acil müdahale yapılamadığını ifade eden Çelik, bununla ilgili Meclis araştırması açılmasını istediklerini bildirdi.

Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yönelttiği soru önergesinde de

"Kaya'nın ölümündeki ihmaller için soruşturma açmayı düşünüp düşünmediğini" sordu.

Çelik, şu anda cezaevlerinde 42 ağır hasta bulunduğunu belirterek, bunun gereğini yapmanın insani ve vicdani görev olduğunu söyledi.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Demir Çelik Altan Tan Uludere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title