Haberler

TBMM Başkanvekili Sağlam Açıklaması

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, "Türkiye dünya sahnesinde sözü dinlenen ve yaptıklarına doğrudan önem verilen bir ülke haline geldi" dedi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, "Türkiye dünya sahnesinde sözü dinlenen ve yaptıklarına doğrudan önem verilen bir ülke haline geldi" dedi.

Sağlam, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından 43. Meclis toplantısı kapsamında oda bahçesinde verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin hızlı bir gelişim sürecine girdiğine işaret etti.

Serbest piyasa ekonomisini benimseyerek işadamlarının önünü açan hükümetin son 9,5 yılda çok önemli hizmetleri gerçekleştirdiğini kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:

"Dünyanın iktisadi buhranla boğuştuğu geçen birkaç yıl içinde, Türkiye kendi ekonomisini ayakta tutmasını bilmiş, yıllık kalkınmasını da en azından belli ülkeler düzeyinden daha yukarıya çekebilmiştir. Gerek iç siyasette sağlanan güven, gerekse ekonomide sağlanan istikrar ve güven, Türkiye'nin gelişmiş Avrupa ülkeleri ile mukayese edildiği zaman bile başarılı bir yönetim sergilediğinin çok açık örnekleri ortadadır. Türkiye, dünya sahnesinde sözü dinlenen ve yaptıklarına doğrudan önem verilen bir ülke haline geldi."

Türkiye'nin her şeye rağmen buhran döneminde de kalkınmasını gerçekleştirebilen önemli bir ülke olduğunu dile getiren Sağlam, "Uluslararası düzeyde de artık Türkiye seyreden bir ülke değil, rol oynayan bir ülkedir" dedi.

Sağlam, şöyle devam etti:

"Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıklara karşın, devletimizin uyguladığı politikalar mutlaka ülkemizi yine içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamında devam ettirecektir. Bütün çabamız budur. İşadamlarımızın son çıkartılan Teşvik Yasası ile şehrimize sağladığı imkanı en iyi şekilde kullanacaktır. Üreten Kahramanmaraş'ta işsiz kimse bırakmayacak şekilde istihdam oluşturan işadamlarımızı kutluyorum."

Sağlam, Türkiye ekonomisinin yanı sıra Kahramanmaraş'ın ekonomik düzeydeki gelişiminin de herkesin hayranlık kazanacağı düzeye geldiğine dikkat çekti.

İşadamlarıyla yaptığı görüşmelerde fabrikaların çalıştıracak işçi bulamaz hale geldiğini ifade eden Sağlam, Türkiye'nin ve Kahramanmaraş'ın nereden nereye geldiğini bu tablonun ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTSO) Başkanı Kemal Karaküçük de Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en büyük 15 ekonomisinden biri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en büyük bin şirketi arasında kentin 17 şirketinin bulunduğunu vurgulayan Karakaçük, tekstil ve metal mutfak sektöründe Türkiye'nin lideri konumunda olduğunu kaydetti.

Karaküçük, son 10 yılda sağladıkları ekonomik ve siyasi iktidarla ülke ekonomisine getirdikleri vizyon vesilesiyle temsil ettiği Kahramanmaraş işdünyası adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu'nun da yaptığı konuşmayl iftar programı son buldu.

Programa, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti milletvekilleri Nevzat Pakdil ve Sıtkı Güvenç, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Garnizon Komutanı Sadık Yıldız ile siyasi parti il başkanları, işadamları ve diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir/Mehmet Öztaş

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Karaküçük Kahramanmaraş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title