Haberler

TBMM Başkanı Şentop'tan Öğretmenler Günü mesajı Açıklaması

Güncelleme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, öğretmenlerin, çocukların, onlar aracılığıyla da milletlerin ve dünyanın geleceğini inşa eden büyük bir güce sahip olduklarını belirtti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, öğretmenlerin, çocukların, onlar aracılığıyla da milletlerin ve dünyanın geleceğini inşa eden büyük bir güce sahip olduklarını belirtti.

Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize rehberlik eden, fikir dünyalarını, anlama ve kavrama becerilerini geliştiren, gönüllerini ortaya koyarak büyük özveriyle çalışan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Öğretmenlerin çocukların, onlar aracılığıyla milletlerin ve dünyanın geleceğini inşa eden büyük bir güce sahip olduklarını vurgulayan Şentop, "Öğretmenliği yalnızca bir meslek olarak görmek mümkün değildir. Onlar bir yandan çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, diğer yandan onlara milli ve manevi değerleri öğretirler. Ülkemizin bugün ve gelecekte etkili ve güçlü olmasının en büyük belirleyicisi milli ve manevi değerlere dayalı bir eğitim sistemi ve o sistemin neferleri olan öğretmenlere bağlıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmenlerin hiçbir zorluk karşısında yılmadan ülkeleri ve milletleri için büyük fedakarlıklarla çalıştıklarını kaydeden Şentop, devletin, kendilerini Türkiye'nin ilerlemesine ve gelişmesine adamış olan tüm öğretmenleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Kovid-19 küresel salgınından en çok etkilenenlerin, sağlık çalışanlarının yanı sıra sürecin ağır yükünü taşıyan öğretmenler olduğunu ifade eden Şentop, şöyle devam etti:

"Salgınla mücadele sürecinde ve sonrasında eğitimin aksamaması, eksiksiz bir şekilde devam etmesi için telafi ve tamirat görevlerini yüklenerek, her zamankinden daha fazla çalışarak zor dönemde milletimizin en büyük destekçisi olmaktadırlar. Günümüzde dijitalleşmenin yoğunlaştığı ve daha da yoğunlaşacağı göz önünde bulundurulursa öğretmenliğin çok daha önemli ve büyük işlevler kazandığı açıktır. Öğretmenler çocuklara dünyanın gözünden değil, dünyaya çocukların gözünden bakabildikleri sürece dünya daha güzel bir yer olacaktır.

Bilgi sürekli çoğalan, yenilenen, değişen bir kavramdır. Bu sebeple öğretmenlerimizin sadece öğreten kişi olmasının ötesinde öğrenen ve sürekli kendini geliştiren bir anlayışa sahip olmaları ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır. Her zaman minnetle hatırladığımız öğretmenlerimize adanan bugünde, öncelikle, görevleri başında şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenler ve onlar gibi şehadete yükselen bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. Başta benim öğretmenlerim olmak üzere, bütün öğretmenlerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin ilerlemesine ve gelişmesine kendini adamış öğretmenlerimize şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Öğretmenler Günü kutlu olsun."

Kaynak: AA / Politika

Öğretmenler Günü Mustafa Şentop Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title