Haberler

TBMM Başkanı Şahin: "Basın Yeter Ki Sınırları Zorlamasın (2)

TBMM BAŞKANI ŞAHİN. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu'da Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin temel atma törenine katıldı.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN: "BASIN YETER Kİ SINIRLARI ZORLAMASIN (2)

ŞAHİN, CHP VE MHP'Lİ ADAYLARLA TEMEL ATTI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu'da Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin temel atma törenine katıldı. Şahin, törene katılan CHP Karabük Milletvekili adayı Mustafa Eren ve MHP Karabük Milletvekili adayı Bircan Akyıldız ile birlikte fotoğraf çektirdi. Şahin, Bircan Akyıldız'a, "Ayrı fikirlerimiz, düşüncelerimiz olabilir ama bizi bir araya getiren çok daha farklı nedenler, fazla nedenler var" dedi.

"GÜZELLİKLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Şahin törende yaptığı konuşmada, bilim ve teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığını belirterek ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Bir düğmeye basarak dünyanın öbür ucunda bir yakınımızla cep telefonuyla konuşabiliyoruz. Bir çok alandaki bilim ve teknoloji hayatımızı kolaylaştırdı. Ancak acaba şu düşünceme katılır mısınız? Bilim ve teknoloji alanındaki bu gelişmeler hayatımızı biraz monoton hale getirmedi mi? Biraz duygusallıktan uzaklaştırmadı mı? Bir şair bir şiirinde şöyle der; Turum turum makineleşmek istiyorum. Çağımızın insanını tarif ederken bu ifadeleri kullanmıştır. Makineleşmek insanı duygusallıktan uzaklaştırır. İnsan olarak bizim bir kalbimiz var ve duygusalız ve duygularımız var. İşte bu güzelliklerimizi ön plana çıkarmaya da ihtiyacımız var. Onun için güzel sanatlar fakültesinin ben çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir sanatçının, bir sanatkarın insanlara bakış açısının, insanları sevmenin, doğayı sevmenin, çevreyi sevmenin onlarda çok daha farklı olduğunu düşünüyorum.

Keşke değişik mesleklerde olan herkes bir sanat dalıyla meşgul olabilse. Geleneksel sanatlarımız başta olmak üzere, çağdaş sanatlarımızla o insanların içlerindeki duyguları sanata döktüklerini ve böylece daha güzel, daha insancıl, daha samimi bir toplum oluşturmaya da doğru hizmet ettiklerini düşünüyorum ve gerçekten dünya çapında sanatçılarımız yetişiyor. Ben Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünün ne kadar doğru bir tespit olduğunu gün geçtikçe çok daha iyi anlıyorum. 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir' ben bu fakültenin bu ihtiyacı karşılayacak önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. "

Şahin daha sonra CHP ve MHP milletvekili adayları ile birlikte temeli atmak için butona bastı.

Şahin, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okulu'nda resim sergisi açılışına katıldı. Şahin, Nasrettin Hoca kılığındaki öğrenciye, "Göle maya çalmaya devam ediyor musun?" diyerek takıldı. Şahin daha sonra Safranbolu'da esnafları ziyaret etti. - Karabük

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

title