Haberler

TBMM Başkanı Kahraman, Rusya Parlamento Başkanı Matvienko ile Bir Araya Geldi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya gelen Rusya Parlamento Başkanı Valentina Matvienko, Erdoğan ve Putin'in bilgili, kararlı duruşu ve sabrı sayesinde iki ülke arasındaki karanlık günlerin geride kaldığını söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya gelen Rusya Parlamento Başkanı Valentina Matvienko, Erdoğan ve Putin'in bilgili, kararlı duruşu ve sabrı sayesinde iki ülke arasındaki karanlık günlerin geride kaldığını söyledi.

Strazburg'da devam eden Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı'nda ikili bir görüşme gerçekleştiren Kahraman ve Matvienko, Türkiye ve Rusya ilişkilerini ele aldı.

Türkiye ve Rusya ilişkilerindeki "karanlık sayfa"nın zor bir dönem olduğunu vurgulayan Matvienko, şöyle devam etti:

"İlişkilerimizin normale döneceğinden emindik. Tabii ki liderlerimizin aslında bilgili, kararlı oluşu ve sabrı sayesinde biz bu karanlık günleri geride bırakmak için önemli bir irade sergilemiş olduk. Sayın Erdoğan ve Putin'in St. Petersburg'da varmış olduğu anlaşma da bunun bir göstergesi oldu."

İki ülke ilişkilerinin eskisinden daha ileriye götürülmesi gerektiğini belirten Matvienko, "Meclis Dostluk Grubu çalışmalarının tekrar başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Geride bıraktığımız zor döneme rağmen bunu yapmamız gerekiyor" dedi.

Matvienko'nun Meclis Dostluk Grubu çalışmalarının tekrar başlatılması talebini desteklediklerini aktaran Kahraman, Türkiye ve Rusya'nın yüzyıllardır aynı coğrafyada, birbirleri ile etkileşim içinde iki komşu olduğunu ifade ederek "Sonunda işbirliği ve dayanışma içinde iki ülke yeniden buluşmuştur" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Rusya'dan gelen kınama ve destek mesajlarına teşekkür ettiklerini aktaran Kahraman, "FETÖ ile mücadele konusundaki yaklaşımınızı da takdir etmekteyiz" ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman'ı Moskova'ya davet eden Matvienko, "Kahraman'ın ne anlama geldiğini öğrendim, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için 'Kahraman'a ihtiyacımız var" sözleriyle ziyaretin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı sırasında Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone ve Norveç Parlamento Başkanı Olemic Thommessen ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kahraman Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title