Haberler
BBC

Mağarada Mahsur Kalan Çocukları Kurtarma Operasyonuna Katılan Dalgıç Öldü

Güncelleme:

Tayland'da, mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması çalışmalarına gönüllü olarak katılan tecrübeli dalgıç, dönüş yolunda oksijeninin bitmesi üzerine yaşamını yitirdi.

Tayland'da, mağarada mahsur kalanların kurtarılması çalışmalarına katılan 38 yaşındaki eski Deniz Kuvvetleri mensubu dalgıç Saman Kunan, gruba tedarik malzemesi ulaştırması ardından dönüşte bilincini kaybetti.

GÖNÜLLÜ OLARAK KATILMIŞTI

Kurtarma ekibinin diğer görevlileri Kunan'ı hayata döndüremedi. Deniz Kuvvetleri'ndeki dalgıçlık görevinden ayrılmış olan Kunan, kurtarma operasyona yardım etmek için gönüllü olarak katılmıştı.

DÖNERKEN OKSİJENİ BİTMİŞ

Yapılan açıklamada, Kunan'ın dönüş yolunda oksijeninin bittiği belirtildi. Tham Luan Mağaraları'nda mahsur kalan grubu kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Ekipler, birkaç gün sonra başlaması beklenen yoğun yağışlar mağaradaki su seviyesini yükseltmeden önce kurtarma işlemini tamamlamak için zamana karşı yarışıyor.

Kurtarma çalışmasını yürütenler, çocukları mümkün olan en güvenli ve kolay şekilde dışarıya çıkarmanın yollarını arıyor.

Mağaradaki su seviyesinin yükselmesiyle çıkış yollarının yeniden kapanacağı ve kurtarma çalışmalarının daha zor hale geleceği ifade ediliyor.

YA 4 AY BEKLEYECEKLER YA DA DALMAYI ÖĞRENECEKLER

Çocukların çoğu yüzme bilmiyor ve bu şekilde çıkmak zorunda kalırlarsa temel dalış eğitimi almaları gerekecek.

Bu yolla da dışarı çıkarılamazlarsa, yağış sezonunun bitmesini bekleyecekler. Bu da dört ay mağarada kalmaları anlamına gelecek.

BBC

Tayland Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

SONSUZLUK!!!:

Ördek değilsin kaz değilsin dizinden yüksek suda ne gezersin. . (Bilmediğin mağarada ne işiniz var)

16
4
yanıtYanıtla
KIBRISLI ASIL TURK:

Oraya eger uygun ise yarim metre capinda oynakli yani flexible hortum koysalar vede cocuklar ordan surunerek gecebilirler onun yaninda o hortum a disardan havavermek suretiyle bu is olabilir

15
0
yanıtYanıtla
hopalı:

koymuşlar oraya uyduruk bir pompa saatte 10 ton su çekiyormuş saatte 1000 ton su çeken pompalar vardır bizim ülkemizin mühendisleri olsa o mağarayı 1 günde duman eder boşaltırlar

11
3
yanıtYanıtla
hakan:

bence orada bir hayat kursunlar kız gönderin evlenip çoluk çocuğa karışsınlar. . dört ay ne demek çıkmayın gerek yok biz geliyoruz. .

1
13
yanıtYanıtla
Hünkar bey:

AMERİKA RUSYA ÇİN GİBİ MEGA GÜÇLERDEN YARDIM İSTEMELERİ LAZIM TEKNOLOJİLERİ YETERSİZ KALIYOR MAALESEF

9
1
yanıtYanıtla
Derya:

Antrenörleriyle gitmişler bi de yazık ya ne işleri var

6
3
yanıtYanıtla
sss:

mağarada dalmak okadar kolay olamaz hem akıntı hem karanlık hem keskin kayaar tecrübesiz bi insan orada dalamaz

6
0
yanıtYanıtla
EFSUN:

Bu aptal yorumları yapanlar sizin başınıza gelse ne yapdınız acaba. Çok cahilsiniz beyinsiz takımı. . .

5
1
yanıtYanıtla
Ayşe:

Türkiyede olsa magrayi delerler 1 günde ve o sular bi kaç gün içinde parçalarlar

5
1
yanıtYanıtla
ADIM SOYADIM GEREKMEZ:

Mağara korkunç bir labirent. Daracık, iğri büğrü kanallar/geçitler adeta sütlü çikolata renginde bulanık, çamurlu ve kuvvetli akıntı olan suyla dolu. Çocuklar girişten 4 km. içeride şimdilik kuru olan bir odacıktalar. Oksijen seviyeleri düşüyor. Hiçbirin tüple dalma bilgisi yok. Kimi yüzme dahi bilmiyor. Bulundukları zifir karanlık odacıkta tavandan akan suyu içerek 10 gün hayatta kalmışlar. Hepsi açlıktan güçsüz düşmüş. Yerin 1 km altındalar. Yarından itibaren de Muson Yağmurları tekrar şiddetleniyor! Sizce?!

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title