Haberler

Tayini Çıkan İmam, Kaldığı Lojmanı Yerle Bir Ettikten Sonra Köyden Ayrıldı

Güncelleme:

Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Gölük Mahallesi'nde tayini çıkan imam, eline geçirdiği balyozla 3 yıl boyunca oturduğu lojmanı yıkarak kullanılamaz hale getirdikten sonra köyü terk etti.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Gölük Mahallesi'nde görev yapan bir imam tayini çıkınca 3 yıl boyunca ikamet ettiği caminin lojmanını balyozla yıkarak köyden ayrıldı. İmamın görülmemiş öfkesi herkesi şaşırtırken, köye yeni gelecek imamın kalacak yeri olmadığı için mahalle sakinleri ezan sesine hasret kaldı.

İlginç olay, geçtiğimiz hafta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; yaklaşık 3 yıl önce Karpuzlu'nun Gölcük Mahallesi Işıklar Camii'ne atanan imam M.Ö.'yü köylüler her türlü imkanlarını sundu. Caminin lojmanına yerleşen imam, görev yaptığı 3 yıl boyunca köylüler tarafından yaptırılan lojmanda ikamet etti. Köylüler imamın rahat etmesi için ikamet ettiği süre boyunca bir kuruş kira da almadı. Geçtiğimiz haftalarda köylülerle tartışınca tayini Çine ilçesine bağlı bir kırsal mahalleye çıkan imam, lojmanı boşattıktan sonra eline aldığı balyozla lojmanı yıkarak kullanılamaz hale getirdikten sonra köyü terk etti.

"LOJMAN YIKILDIĞI İÇİN YENİ İMAM GELEMİYOR"

Köylüleri şaşkına çeviren bu olayın ardından Köy Muhtarı Yüksel Gültekin, lojmanın balyozla yıkılıp zarar verildiğini görünce durumu jandarmaya ve ilçe müftülüğüne bildirdi. Olay yerine gelen görevliler de gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşadıkları kötü olayın tüm imamlara mal edilmemesi gerektiğini ancak bir imamın kamunun malına böyle zarar vermesinin şaşılacak bir durum olduğunu belirten Köy Muhtarı Yüksel Gültekin, "Bu imam köyümüzde 3 yıl görev yaptı. Kendisine bizzat köylümüz tarafından yaptırılan lojmanı tahsis ettik. Ve 3 yıl boyunca bir kuruş kira da istemedik, kendisi de ödemedi. İmam arkadaşımız tayini çıkınca balyozla lojmanı bu hale getirmiş. Giderken cami lojmanını yıktığı gibi zimmet defterini de teslim etmedi. Lojman yıkıldığı için yeni imam da gelemiyor. Camide ezan da okunmuyor Cuma namazı da kılınmıyor" dedi.

"BİZİM DUVARIMIZI DA YIKIP GİTTİ"

İmamın komşusu olan Hatice Hırçın, öfkeli imamın köyden ayrılırken cami lojmanını yıkarken kendi duvarlarını da yıktığını belirterek, "Yaşadığımız bu olaya çok üzüldük. Eşim de ben de engelliyiz. Rahatsız olduğumuz için elimiz ayağımız tutmuyor. Bizim duvarımızı yıktı. Yapmadan gitti. Çok üzgünüz" diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aydın İl Müftülüğü ve Karpuzlu Jandarması tarafından yıllarca bedava ikamet ettiği lojmanı çıkarken balyozla yıkıp köyü terk eden imamla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İşte lojmanın son hali;

Tayini Çıkan İmam, Kaldığı Lojmanı Yerle Bir Ettikten Sonra Köyden Ayrıldı

Tayini Çıkan İmam, Kaldığı Lojmanı Yerle Bir Ettikten Sonra Köyden Ayrıldı

Tayini Çıkan İmam, Kaldığı Lojmanı Yerle Bir Ettikten Sonra Köyden Ayrıldı

Tayini Çıkan İmam, Kaldığı Lojmanı Yerle Bir Ettikten Sonra Köyden Ayrıldı

Tayini Çıkan İmam, Kaldığı Lojmanı Yerle Bir Ettikten Sonra Köyden Ayrıldı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Karpuzlu Gölcük Aydın 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (88)

şahin:

böyleleri imam değil namaz kıldırma memuru , işin kötü yanı yaptıkları yanlışlar dine ve dindarlara maal ediliyor ona yanıyorum.

17
1
yanıtYanıtla
Haline yazık:

Direkt işten atmalı bu zatı muhteremi. Kendi asabiyetine sahip olamamış kişi cemaate imam olmamalı. Herhangi bir inşatte taş kırma işi verin bu adama.

13
1
yanıtYanıtla
D.paşalı:

İmam olmuş ama demek ki insan olamamış, peki bu herif lojmanı yerle bir ederken bu halk nerede? bir tanesi müdahale etmemiş hadi müdahale etmiyorsunuz bari yetkililere telefon açın.

14
0
yanıtYanıtla
Dadaş:

Nedenek kardeşim her memura lojman şartmı bende memurum ama lojmanda kalmıyorum hemde başka şehirde görev yapıyorum ilginç gerçekten. ASIL HABER BU

11
2
yanıtYanıtla
yorumsuz??:

bi de imama a sormak lazım adama kımbılır neler yapmıştır . bu köy halkı bırını o yokken suclamak kolay bunu unutmayın !!!!!

2
9
yanıtYanıtla
BÖYLE İŞTE:

imamlık meslek olarak görüldüğü sürece bunlar devam edecektir işi liyakat sahibine vermezsen sonuclar pekde olumlu olmaz

9
1
yanıtYanıtla
mesele para:

Boşta kalmamak için ilahiyat okuyorlar memur olurum diye yani para için imamlık yapıyorlar allah rızası için değil inanın maaş almasalar imamların büyük çoğunluğu camiye bile gitmez

8
2
yanıtYanıtla
tr44:

medreseye gitmek istermisin istemezsin o zmn para ya değil ibadetine bakıcan dostjummmm

yanıt2
yanıt0
48:

PEKİİİ, SEN GİDİYORMUSUN HADİ Bİ ÖZ ELEŞTİRİ YAP.

yanıt1
yanıt0
SS:

Koca evi yıkarken kimse görmemiş mi?

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title