Haberler

Tarım İl Müdürlüğü'nden "Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu"

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü, Biçerdöverle Hasatta Dane Kayıplarının Önlenmesi İçin Kurs Açacak.

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü, biçerdöverle hasatta dane kayıplarının önlenmesi için kurs açacak.

İl Tarım Müdürü Mevlüt Gümüş, Türkiye'nin kendi beslenmesini karşılayabilecek kapasiteye sahip sayılı ülkelerden biri olmasının bugün için mutluluk verici olduğunu belirterek, "Artan nüfusla paralel olarak gelecekte felaketle karşılaşmamak için nasıl bir yol takip edeceğimizi iyi saptayarak tahıl üretimimizde verim kaybını mümkün olduğunca asgariye indirmemiz gerekmektedir" dedi.

Eskişehir'de yıllık ortalama 3 milyon 450 bin dekar alana hububat ekildiğini açıklayan Gümüş, şunları söyledi:

"Bu ekili alanların tamamına yakın kısmı biçerdöverle hasat edilmektedir. Biçerdöverle hasatta üzerinde durulması gereken en önemli konu, dane ve sap kayıplarıdır. Her yıl olduğu gibi bu sene de belgesiz operatörlerin biçim yapması yasaklandı. Hasat sezonunda denetimlerimiz artarak devam edecektir. Belgesiz operatörlere ve ayarsız biçerdöverlere kesinlikle biçim yaptırılmayacaktır."

Mevlüt Gümüş, hasatta meydana gelen dane kayıplarının önlenmesi için belgesiz operatörlere biçerdöverlerini tanıtmak, ayarlarını en uygun şekilde yapabilmelerini öğretmek ve belgesiz operatörlerin belge sahibi olabilmelerini sağlamak için kurs açmayı planladıklarını kaydetti.

Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu'na katılmak isteyenlerin, 15 Şubat 2007 tarihine kadar Tarım il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri istendi.

(OÖ-MŞ)

17.01.2007 18:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title