Haberler

Tarihi Kentler Birliği Ordu'da Toplanacak

Türkiye Tarihi Kentler Birliği, 20-23 Nisan Tarihleri Arasında Ordu'da Toplanacak.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği, 20-23 Nisan tarihleri arasında Ordu'da toplanacak.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi otantik mimarisiyle yapılmış tarihi ev bakımından zengin olan Ordu, nisan ayında büyük bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Tarihi kent dokularının korunması işbirliğini sağlamak, tarihi kentler arasında bilgi, birikim, deneyim alışverişini gerçekleştirmek ve zenginleştirmek, bu kentler arasında kültürel ve doğal mirasın bir 'Ortak Miras' kavramıyla yaşatılması dayanışmasını yaşama geçirmek, bu ulusal ve evrensel görev etrafında birleşme, bütünleşme ve oto kontrol sürecini başlatmak amacıyla 3 yıl önce kurulan Tarihi Kentler Birliği'nin son üyesi Ordu Belediyesi oldu. Her yıl değişik bir ilde toplanan Tarihi Kentler Birliği, 2007 yılı toplantı ve seminerlerini 20-23 Nisan tarihleri arasında Ordu'da gerçekleştirecek. Düzenlenen toplantı ve panellere Türkiye'nin dört bir köşesinden 150'yi aşkın belediye başkanı katılacak.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu'nun tarihi ev ve kültür bakımından zengin bir köşe olduğunu, bu zenginliğin gelecek nesillere ulaştırılması için belediye olarak büyük gayret sarf ettiklerini ve 3 yıldır 'Tarihi Evler Kurultayı' yapıldığını hatırlattı. Bu çalışmaları zenginleştirmek için tarihi Kentler Birliği'ne üye olduklarını belirten Başkan Torun, "3 gün sürecek toplantı ve seminerlerde belediye başkanları, davet edilen illerin vali veya temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve diğer sivil toplum kuruluşlarından olmak üzere 300'e yakın misafir ağırlayacağız. Bu toplantıyı hem Ordu'nun tanıtımı, hem tarihi dokunun korunması için bir ön çalışma açısından çok önemsiyoruz" dedi.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title