Haberler

Tarihi Bolaman Konağı Turizme Açılıyor

Ordu'nun Fatsa İlçesinde Bulunan Tarihi Bolaman Haznedaroğlu Konağı'nın Turizme Açılacağı Açıklandı. Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, Bakanlık Tarafından Gönderilen 400 Bin YTL ile Restore Edildikten Sonra Atıl Durumda Kalmaması İçin Turizme Açılmasına Karar Verildiğini Belirtti.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan tarihi Bolaman Haznedaroğlu Konağı'nın turizme açılacağı açıklandı. Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, bakanlık tarafından gönderilen 400 bin YTL ile restore edildikten sonra atıl durumda kalmaması için turizme açılmasına karar verildiğini belirtti. Daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) temlikinde olan konağın Ordu Üniversitesi (ODÜ) temliğine verildiğini belirten Günay, konağın yöresel yemeklerin ikram edileceği bir turistik tesis olacağını kaydetti. Günay, “Konağın bir müstecire kiralanması için ihale işlemleri İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nce yapılacak. Konağın deniz kenarında ve karayoluna oldukça yakın olması, Fatsa turizminin ivme kazanmasına katkıda bulunacak" dedi.

(MAK-SA) 25.02.2008 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title