Haberler

Taraklı İlçesi, "Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu" Ödülünü Aldı

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Sakarya'nın Taraklı ilçesine düzenlenen törenle ödülü verildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: "Son yıllarda Anadolu coğrafyasında kültür ve turizm alanında büyük, güzel bir yarış var. Bizim bundan sonraki amacımız geçmişten gelen bu değerlerimizi geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz olmalıdır"

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında, "Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Sakarya'nın Taraklı ilçesine düzenlenen törenle ödülü verildi.

Devlet Resim ve Heykel Müzesinde gerçekleştirilen törende,  Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan 30 başvuru içerisinden seçilen Taraklı'nın yanı sıra finale kalan Karaman ve Seferihisar'a da ödülleri takdim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, törende yaptığı konuşmada, ödüle layık bulanan merkezlerin ortak özelliğinin "sahip oldukları doğal kaynakları turizme kazandırma çabaları" olduğuna işaret ederek, yapılan çalışmaları övgüye değer bulduğunu söyledi.

Özarslan, "Son yıllarda Anadolu coğrafyasında kültür ve turizm alanında büyük, güzel bir yarış var, tatlı bir rekabet var. Beldelerimiz, ilçelerimiz, illerimiz daha fazla çekim unsuru olabilmek için neler yapılması gerektiğini Bakanlık ile görüşüp sürekli yeni projeler üretiyorlar. Bizim bundan sonraki amacımız geçmişten gelen bu değerlerimizi geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz olmalıdır" dedi.

-"Bu konuda büyük bir hassasiyet var"

Saklı kalan güzelliklerin keşfedilmesi, değerlerin bugünkü nesillere ulaşıp gelecek nesillere de sunacak çalışmaların önemli olduğunu belirten Özarslan, bu kapsamda finale kalan üç merkez arasından birini  "2013 Türkiye Ulusal Destinasyonu" olarak seçmekte zorlandıklarını ifade etti.

Özarslan, Taraklı'nın tarihi ve kültürel dokunun muhafazasında ve iyileştirilip bugüne ulaştırılmasında ve geleceğe aktarılmasında takdirle karşılanan bir ilçe olduğunu söyledi.

"Erişilebilir turizm"in son yıllarda bakanlık politikası haline de getirilen önemli bir konu olduğunu vurgulayan Özarslan, "Turizm önemli bir sosyal aktivite ve buna toplumun her kesiminin rahatlıkla ulaşabilmesi ve hiçbir engelle karşılaşmadan bu hizmetten yararlanabilmesini amaç edindik. Bu açıdan gerekli ulaşım ve iletişimde kolaylık sağlayan ve yarışmaya katılan beldelerimizin, şehirlerimizin bu çabalarını yerinde de gördük ve başta Taraklı olmak üzere Seferihisar ile Karaman'ın çalışmaları bize şunu gösterdi ki bu konuda büyük bir hassasiyet var" diye konuştu.

Taraklı Belediye Başkanı Sadettin Özkara da 2004 yılında göreve ilk geldiğinde verdiği bir röportajda Taraklı'yı kültür ve turizmde cazibe merkezi haline getireceğini söylediğini, bugün gelinen noktanın kendisini çok mutlu ettiğini ancak gelecekte ilçeyi daha iyi noktaya getirmeyi hedeflediğini belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

Taraklı'nın ödülünü AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Seferihisar'ın ödülünü AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Seferüstün ve Karaman'ın ödülünü ise Müsteşar Özgür Özarslan takdim etti.

-Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi

2007 yılında Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğünce başlatılan EDEN kapsamında Türkiye'den 2008 yılında Edirne Kırkpınar, 2009 yılında Kars Kuyucuk Gölü, 2010 yılında Bitlis Nemrut Krater Gölü, 2011 yılında ise Ankara Hamamönü seçilmişti.

Henüz keşfedilmemiş ve düşük turist yoğunluğuna sahip destinasyonların sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turistik cazibesinin arttırılması, turistik çekim unsurlarının geliştirilerek turist akışının yoğunlaştırılması ve bu sayede yerel ve bölgesel kalkınmanın hızlandırılmasını amaçlayan projeyle seçilen ülke destinasyonlar Avrupa'da, çekilen filmler, belgeseller ve çeşitli programlarla tanıtılıyor.

Bu kapsamda, Taraklı'ya Kasım ayında Brüksel'de düzenlenecek törende de ödül takdim edilceği, Taraklı ile Karaman ve Seferihisar Avrupa Turizm Formu kapsamında düzenlenen fuarlarda diğer ülke destinasyonlarıyla birlikte tanıtılacağı kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sakarya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title