Haberler

Talat-papadopulos Görüşmesi Sona Erdi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos, Kapsamlı Müzakere Sürecine Doğru Adım Atabilmek İçin En Kısa Sürede Yeniden Bir Araya Gelme Konusunda Anlaştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, kapsamlı müzakere sürecine doğru adım atabilmek için en kısa sürede yeniden bir araya gelme konusunda anlaştı.

Talat ve Papadopulos'un, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Micheal Möller'in Lefkoşa ara bölgedeki evinde yaptığı görüşme sona erdi.

3 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından, Talat, Papadopulos ve Möller birlikte dışarı çıktı.

Ortak açıklamayı Möller yaptı. Görüşmenin yapıcı bir ortamda geçtiğini ifade eden Möller, liderlerin, kapsamlı bir anlaşmaya yol açacak konular için görüşmeye en kısa zamanda başlamanın gereği konusunda hemfikir olduklarını bildirdi.

Möller, Talat ve Papadopulos'un BM aracılığıyla diyaloğu sürdürmeye ve tekrar bir araya gelmeye karar verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title