Haberler

Taksim'de "Eylem" Gerilimi

Bursa'da Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne Yapılan Saldırıyı Protesto Eden Bir Grup ile Hakkari'de 12 Askerin Yaşamını Yitirmesini Protesto Eden Başka Bir Grubun, İstiklal Caddesi Girişinde Karşı Karşıya Gelmesi, Taksim Meydanı ve Çevresinde Gerilimli Anlar Yaşanmasına Neden Oldu. Güvenlik Güçleri, İki Grubun Arasına Girerek, Olası Bir Taşkınlığı Engelledi.

-Bursa'da Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne yapılan saldırıyı protesto eden bir grup ile Hakkari'de 12 askerin yaşamını yitirmesini protesto eden başka bir grubun, İstiklal Caddesi girişinde karşı karşıya gelmesi, Taksim Meydanı ve çevresinde gerilimli anlar yaşanmasına neden oldu. Güvenlik güçleri, iki grubun arasına girerek, olası bir taşkınlığı engelledi.

İSTANBUL (ANKA) - Dün Bursa'da Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne yapılan saldırıyı protesto eden bir grup ile Hakkari'de 12 askerin yaşamını yitirmesini protesto eden başka bir grubun, İstiklal Caddesi girişinde karşı karşıya gelmesi, Taksim Meydanı ve çevresinde gerilimli anlar yaşanmasına neden oldu. Güvenlik güçleri, iki grubun arasına girerek, olası bir taşkınlığı engelledi.

Halklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi olan bir grup, 21 Ekim 2007 tarihinde Bursa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne yapılan saldırıyı Taksim Tramvay durağında yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Yaklaşık 25 kişinin katıldığı eylemde, "Faşistler Bursa Temel Haklara Saldırdı Provokasyonların, Linçlerin Sorumlusu İktidardır" yazılı bir pankart açıldı ve "Baskınlar Bizi Yıldıramaz" şeklinde slogan atıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Murat Nedim Ülker, "Her saldırılarında 'duyarlı ve hassas vatandaşlar' olarak "onure edilen" bu yozlaştırılmış kesim iktidarın belirlediği gündeme uygun olarak düğmesine basılmış robotlar misali harekete geçirilmekte ve gösterilen hedeflere yönelmektedirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title