Haberler

Suudi Arabistan, İran'a Karşı Sıçrama Tahtası Olmayacak

Suudi Arabistan'ın Önde Gelen Gazetelerinden El Riyad, ABD'nin İran'a Yönelik Muhtemel Bir Saldırıda Suudi Topraklarını Sıçrama Tahtası Olarak Kullanmasına Müsaade Edilmeyeceğini Yazdı.

Suudi Arabistan'ın önde gelen gazetelerinden El Riyad, ABD'nin İran'a yönelik muhtemel bir saldırıda Suudi topraklarını sıçrama tahtası olarak kullanmasına müsaade edilmeyeceğini yazdı.

Hükümet yanlısı gazete, ABD Başkanı George W. Bush'un hafta başında Riyad'a yapacağı ziyaret öncesinde yayınladığı editoryal yazıda, "Bu mesele diplomatik yollarla ve diyalogla çözülebilir" dedi. Suudi yönetiminin görüşlerini yansıtan gazete, "Başkan Bush tüm Arapların desteğini elde etmek istiyorsa, mantıken en önemli meseleye yoğunlaşmalıdır ki, bu da barış konusudur" dedi.

Bush'un, Amerikan istihbaratının kısa dönemde ortaya çıkmayacağını belirttiği bir tehlikeye karşı telaşlanmasına gerek olmadığını belirten gazete, "Varsayılan İran tehlikesi, dünyada nükleer silaha sahip 10 ülke arasında bulunan mevcut İsrail tehlikesini azaltmaz" diye yazdı.

(AFP-İB-İB-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title