Haberler

Suudi Arabistan'da Yolsuzluk Operasyonunda 2. Dalga: İş Adamları ve Politikacılar Gözaltında

Güncelleme:

Suudi Arabistan'da yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga başladı. Gözaltına alınan yeni isimlerin iş adamı ve politikacı oldukları öğrenildi.

Suudi arabistan'daki yolsuzluk soruşturmalarında ikinci dalga gözaltılar başladı. Kaynaklar, gözaltına alınanlar arasında 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduğunu söyledi. Gözaltında olanlar arasında iş adamları da var.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA ÖLEN PRENS'İN AİLESİ DE VAR

Son gözaltıların 2011'de ölen Savunma Bakanı Prens Sultan bin Abdulaziz ile ve ailesi ile yakın bağlantısı olan kişiler olduğu ifade edildi. Diğerlerinin ise daha düşük düzeyde devlet görevlileri olduğu bildirildi.

800 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE MÜLK

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın gözaltıların ardından 800 milyar dolar değerinde toprağa el koyacağı ifade ediliyor.

BAŞSAVCILIK 'SADECE BAŞLANGIÇ' DEMİŞTİ

Suudi Arabistan Başsavcısı, Kraliyet Ailesi'nden onlarca ismin, bakanın ve işadamının gözaltına alındığı operasyonları, yolsuzlukla mücadelede "sadece bir başlangıç" diye tanımlamıştı.

Gözaltına alınanlar arasında sık sık Bodrum'u ziyaret eden, 17 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Prens El Velid bin Tallal da bulunuyordu.

Gözaltına alınanlar Ritz Carlton'ın Riyad'daki otelinde tutuluyor. Otelin içinden çekildiği iddia edilen bu fotoğraf sosyal medyada paylaşılmıştı.

11 PRENS VE 4 BAKAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Cumartesi gecesi gerçekleşen ilk operasyonda 11 prens 4 bakan ve onlarca iş adamı gözaltına alınarak Riyad'da bulunan otele götürülmüştü. Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğunu ifade etmişti.

ÇOK SAYIDA KANIT ELE GEÇİRİLDİ

Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğunu ifade etmişti. Başsavcı Şeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından "çok sayıda kanıt" elde ettiklerini de söylemişti.

Pek çok Suudi Arabistan vatandaşı, gözaltıları devlet kaynaklarının sömürülmesine son vereceği gerekçesiyle memnuniyetle karşıladı. ABD Başkanı Donald Trump da bu kişilerin 'ülkeyi yıllardır sağanlar' olduğunu ifade etti.

TAHT KAVGASI İDDİALARI

Ancak Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu'na başkanlık yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarı tamamen ele geçirmek için bunu yaptığını söyleyenler de var. Haziran ayında 'Veliaht Prens'likten azledilen Muhammed bin Nayif'in malvarlığının dondurulduğu iddiası da bu ihtimali kuvvetlendiiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title