Haberler

    Suriye Ordusu Halep'te İlerliyor

    Suriye ordusu ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelere bomba yağdırdı.

    Suriye ordusu ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelere bomba yağdırdı. Sivil yerleşim yerlerinin vurulduğu kentte en az 100 kişi hayatını kaybetti. Ordu kentin kuzeyindeki stratejik nokta olan Handarat kampını ele geçirdi.

    Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçakları kara harekatı öncesinde Ensari, Sukkeri, Tarık el-Bab ve Şear semtlerini bombaladı.

    Harabeye dönen yerlerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

    İnsan hakları örgütleri Cuma gününden bu yana kente 200'den fazla hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

    Savaşın en fazla vurduğu Halep'te yaklaşık 2 milyon insan susuzluk riskiyle de karşı karşıya: "O, sabahın erken saatlerinde füzelerle bizi vurdu. Bir anne ve yedi çocuğu hayatını kaybetti. Enkaz altında hala insanlar var. Ortada sivil savunma yo, ilk yardım yok. O, ülkeyi yıktı mahvetti. Sayısız insanı öldürdü. Yıkıntıların altında çok sayıda insan olduğunu biliyoruz. Onları kendi imkanlarımızla çıkarmaya çalışıyoruz."

    Diğer yandan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Suriye'de kalıcı ateşkes için görüşmelerini sürdürüyor.

    Washington ve Moskova'nın arabuluculuğunda varılan bir haftalık ateşkes anlaşması geçtiğimiz Pazartesi günü bozulmuştu.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 24 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Suriye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title