Haberler

Süper Lig Hakemleri Uludağ'da Toplandı

Merkez Hakem Kurulu'nun 2006-2007 Sezonu Öncesi Süper Lig Hakem, Yardımcı Hakem Ve A Klasman Hakem Semineri Bursa'da Başladı.

Merkez Hakem Kurulu`nun 2006-2007 sezonu öncesi Süper Lig hakem, yardımcı hakem ve A klasman hakem semineri Bursa`da başladı.

Uludağ Grand Yazıcı Otel`de, bir hafta sürecek olan ilk etap seminerin açılışında konuşan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu özellikle geçtiğimiz sezon yapılan hatalara dikkat çekti. Dünya Kupası`nın fotoğrafını çektiklerini belirten Çulcu konuşmasında şunları söyledi: ¨Öncelikle bu sezon öncesi ligin 19. takımı olarak çalışmalarımızı yapacağız. Geçtiğimiz sezonu bıraktığımız yerden sürdüreceğiz. Bu konuda federasyon başkanımız sayın Ulusoy da aynı görüşü belirtti. Biz bu seminer öncesi Dünya Kupası`nın fotoğrafını çektik ve buraya öyle geldik. Gördük ki dünyanın sayılı hakemleri de insan olarak sahada hatalar yapabiliyor. En önemlisi gördük ki, önümüzdeki sezon 3 noktaya dikkat edeceğiz. Birincisi avantaj kuralları, ikincisi oyunu başlatmayı engelleyenlere ve el kol hareketlerine. Bu üç konuya ligimizde dikkat etmemiz gerekiyor.¨

YENİ KURALLAR

Uludağ`daki toplantıda FIFA`nın belirlediği yeni kurallar da hakemlere anlatıldı. Yeni kurala göre taç atışını engelleyen sporculara sarı kart gösterilebilecek. Ayrıca oyundan çıkan ya da yedek kulübesinde oturan oyuncu, oyun durmuşken saha içerisine girerse sarı kart ile cezalandırılabilecek. Ayrıca yedek oyuncu 7 kusurlu hareketten birini de yaparsa kırmızı kart görebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title