Haberler

Sumaki Höyüğünde Kazı Çalışmaları Başladı

Batman'ın Beşiri İlçesindeki Garzan Çayı Yakınlarında Neolitik Döneme Ait İzler Taşıyan Sumaki Höyüğünde Kazı Çalışmaları Başladı.

Batman'ın Beşiri ilçesindeki Garzan Çayı yakınlarında Neolitik döneme ait izler taşıyan Sumaki höyüğünde kazı çalışmaları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aslı Erim Özdoğan başkanlığında başlayan kazıların, Eylül ayı sonuna kadar devam edeceği bildirildi. Daha önceden Sumaki ismi verilen höyükte yapılan yüzeysel araştırmada Neolitik döneme ait bulgulara ulaşılmıştı. Bu yılki çalışmalar için 158 bin YTL ödeneğin çıkarıldığı belirtilirken, höyükte 16 kişilik kazı ekibinin yanı sıra 40 işçi de çalışıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren kazı ekibinde görevli

arkeolog Kubilay Atalay, daha önce yaptıkları yüzeysel araştırmalarda çanak çömlekli Neolitik ve çanak çömleksiz Neolitik döneme ait bulgular elde ettiklerini kaydetti. Kazıların gelecek sene çok daha kapsamlı olacağını belirten Atalay, höyükte tarihin M.Ö. 8 bin yıllarına uzandığını tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

(ZG-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title