Haberler

Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı Toplantısı Yapıldı

Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planları ve Kentsel Tasarım Projesi Yapım İşinin Tanıtım ve İstişare Toplantısı Yapıldı.

Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planları ve Kentsel Tasarım Projesi yapım işinin tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, Süleymaniye Mahallesi'ni çok önemsediklerini, Gümüşhane'nin geleceğinin Süleymaniye Mahallesi'nden şekilleneceğini düşündüklerini söyledi.

Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü: "Süleymaniye Mahallesi tarihi Özelliği, düşük yerleşim yoğunluğu, bozulmamış dokusu, korunması gerekli taşınmazların bir arada oluşturduğu bütünlük nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 3.derece Kentsel ve Doğal Sit Alanı olarak tespit ve tescil edilmiştir. İdaremizce ihalesi yapılan, Koruma Amaçlı İmar Planları ve Kentsel tasarım Projesi yapım işi ilgili şirket tarafından tamamlanma aşamasına gelinmiştir. Bu nedenle bu tanıtım ve istişare toplantısını düzenledik. Bundan sonraki süreçte planlar Belediyemizin Meclisine sunulacak, akabinde ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca Onaylandık sonra artık Süleymaniye mahallesinde plansız bir süreçten planlı bir sürece geçilmiş olacak." Konuşmanın ardından planları yapan firma yetkilileri tarafından sunum yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Vekili Soner Şenel, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, Merkez İlçe Meclis Üyesi Cahit Sünnetçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Süleymaniye mahallesi sakinleri ve planları yapan firmanın yetkilileri katıldı.

(RE-İRT-Y) 16.05.2008 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title