Haberler

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber anlamı, fazileti ve okunuşu! Arapça yazılışı ve Türkçe meali! Uzun okunuşu!

Güncelleme:

Fazileti ve anlamı en büyük olan zikirlerden birisi 'Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber' zikiridir. Peki Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber zikrinin meali nedir, Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu nasıldır? Fazileti ve anlamı!

En çok tavsiye edilen zikirlerden birisi Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber 'dir. Peki Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber nedir, ne demek, fazileti ne, anlamı ne, okunuşu ve sesli dinlenişi!

SÜBHANALLAHİ VELHAMDÜLİLLAHİ VELA İLAHE İLLALLAHU VALLAHU EKBER NEDİR? NE DEMEK?

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber zikri içerisinde 4 farklı tesbihat mevcuttur. Bunlar sırasıyla Subhanallah, Elhamdülillah, La İlahe İllallah ve Allahu Ekber zikirleridir. Dördünün birleşmesiyle "Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber" duası ve zikri meydana gelir.

Duanın ve zikrin normal okunuşu : Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber

Anlamı : Allah bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah'tan başka ilah yoktur, Allah en büyüktür.

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber anlamı, fazileti ve okunuşu! Arapça yazılışı ve Türkçe meali! Uzun okunuşu!

Duanın ve zikrin uzun okunuşu : Subhânallâhi velhamdulillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, Ve lâ havle ve lâ guvvete illâ billâhil aliyyil azîm

Anlamı : Allah bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah'tan başka ilah yoktur, Allah en büyüktür. Azamet sahibi Yüce Allah'tan başkasında güç kuvvet ve kudret yoktur.

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber anlamı, fazileti ve okunuşu! Arapça yazılışı ve Türkçe meali! Uzun okunuşu!

Sırasıyla manaları ise aşağıdaki gibidir:

Sübhanallah,"Allah noksanlardan münezzehtir." anlamına gelmektedir.

Elhamdülillah,"Şükür Allah'adır, Allah'a şükürler olsun, hamd Allah'adır." anlamına gelmektedir.

La ilahe illallah,"Bil ki! Allah'tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur" anlamına gelmektedir.

Allahu ekber, "Allah en büyüktür. Allah her şeyden üstündür, uludur, azametlidir." anlamına gelmektedir.

SÜBHANALLAHİ VELHAMDÜLİLLAHİ VELA İLAHE İLLALLAHU VALLAHU EKBER ARAPÇA YAZILIŞI, MEALİ VE OKUNUŞU

Zikirin okunuşu : Subhânallâhi velhamdulillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, Ve lâ havle ve lâ guvvete illâ billâhil aliyyil azîm

Zikirin meali : Allah bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah'tan başka ilah yoktur, Allah en büyüktür.Azamet sahibi Yüce Allah'tan başkasında güç kuvvet ve kudret yoktur.

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber anlamı, fazileti ve okunuşu! Arapça yazılışı ve Türkçe meali! Uzun okunuşu!

SÜBHANALLAHİ VELHAMDÜLİLLAHİ VELA İLAHE İLLALLAHU VALLAHU EKBER FAZİLETİ

Bu tesbihatı günlük en az 100 defa okumak çok sevaptır. Birçok alim tarafından tavsiye edilmiştir. Refahlamak isteyenler, sıkıntılardan kurtulmak isteyenler, dualarının kabul olmasını isteyenler günlük 100 defa "Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber" zikrini çekebilirler. Allah (c.c.) yapmış olduğunuz zikirleri kabul eylesin.

Ek olarak "Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber" zikri namazdan sonra yapılan tesbihatta söylenir. Zikrin uzun hali "Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber vela havle velaguvvete illabillahil aliyyil azim." şeklindedir.

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber anlamı, fazileti ve okunuşu! Arapça yazılışı ve Türkçe meali! Uzun okunuşu!

NAMAZDAN SONRA TESBİHAT NASIL YAPILIR?

Namaz bittikten sonra da okunacak bazı dualar mevcuttur. Tamamına tesbihat diyebiliriz. Şimdi kısaca anlatalım.

Öncelikle farz namaz bittikten sonra "Allâhümme entesselâmü ve minkesselâm tebêrakte yâ zel celâli vel ikrâm" okunur.

Tüm namaz bittikten sonra "Alâ rasulina Muhammedin Salavat" okunur ve herkes Peygamber Efendimiz'e salavat getirir.

Sonrasında "Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber vela havle velaguvvete illabillahil aliyyil azim." okunur.

Ardından herkes içinden Ayetel Kürsi'yi okur.

Sonrasında tesbih çekme bölümüne geçilir. İlk olarak "Zül Celali Sübhanallah" denilir ve 33 kere "Subhanallah" zikri çekilir. Ardından "Zül Kemali Elhamdülillah" denilir ve 33 kere "Elhamdülillah" zikri çekilir. Son olarak da "Zül Kudreti Allahüekber" denilir ve 33 kere "Allahuekber" zikri çekilir.

Ardından "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." okunur. Sonrasında "Sübhanerabbiyelaliyyil eğlel vehhab." okunarak eller kaldırılır ve duaya başlanır. Herkes içinden dua eder. Son olarak "El-Fatiha" denilerek namaz bitilişmiş olur.

Allah herkesin kılmış olduğu namazları ve yapacağı duaları kabul eylesin. Amin...

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title