Haberler

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı ırkçı saldırı

Güncelleme:

İtalya'ya penaltılarda kupayı kaptıran İngiltere'nin oyuncularına ciddi ırkçı saldırılar yapılıyor. İngiltere Başkanı Boris Johnson'ın talimatıyla polis harekete geçti. En çirkin saldırı Rasfhord'a yapıldı. Yıldız oyuncunun fotoğrafının üstüne dışkı yapıştırıp, küfürlü sözler yazıldı ve maymun çizildi. Rashford, sezon boyunca da İngiltere'de çok ciddi ırkçı saldırılara maruz kalmıştı.

Wembley'de oynanan EURO 2020 finalinde İtalya'ya penaltı atışları sonrasında kaybeden İngiltere'de atışları kaçıran yıldız isimlere karşı yapılan ırkçı saldırılar gündeme oturdu. İğrenç saldırı sonrası ırkçı mesajlara tepki yağıyor.

RASHFORD, SAKA VE SANCHO PENALTI KAÇIRDI

90 dakika ve uzatmaları 1-1 sona eren final penaltılara giderken atışlarda İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı. Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu.

MAYMUN EMOJİLERİ YAĞDIRDILAR

Penaltıları kaçıran yıldız oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'ya sosyal medya üzerinden ırkçı saldırılar yapıldı. Saka'ya sosyal medyadan 'Nijerya'ya dön, buradan git' şeklinde mesajlar ve ırkçı emojiler gönderildi.

'HOŞ GÖRÜLMEYECEK VE SORUŞTURULACAKTIR'

İngiliz Polis Teşkilatı, penaltıları kaçıran siyahi oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'nın maruz kaldığı ırkçı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "EURO 2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya paylaşımlarının farkındayız. Bu taciz kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır." ifadesini kullandı.

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı saldırı

BORİS JOHNSON: KENDİLERİNDEN UTANMALI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Twitter'dan "İngiltere takımı, sosyal medyada ırkçı tacize uğramayı değil kahraman olarak övülmeyi hak ediyor. Bu korkunç saldırıların sorumluları kendilerinden utanmalı." paylaşımında bulundu.

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı saldırı

SORUŞTURMA BAŞLADI

Marcus Rashford'nun resmine maçtan bir saat sonra dışkı yapıştırıp fotoğrafın üstüne ırkçı ve küfür dolu sözler yazıldı. Manchester polisi, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

İngiltere'nin elenmesinden sonra Marcus Rashford ve diğer siyahi futbolcuların ırkçılığa maruz kalmasından sonra Prens William ve Başbakan Boris Johson olmak üzere birçok kişi ırkçı paylaşımlar yapan kişilere sert tepki gösterdi.

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı saldırı

Kaynak: Haberler.com / Spor

Marcus Rashford Euro 2020 Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (3)

pentakill lol:

şımarık ingiliz taraftarları işte. bu ingilizleri yok edin yemin ederim tüm dünya nefes alır düzene girer.

44
10
yanıtYanıtla
Ay kural:

İşte Almanlar Mesut Özil'in ne demek istediğini çok iyi anlasınlar. Dünya kupası da kaldırsan o ülkenin insanı değilsin. Soyun ve kimliğin ait olduğun yerden başka yerde isen asla oraya ait olamıyorsun. Çünkü birileri asla seni istemiyor. İngiltere final oynadı İngiliz oyuncular kutlandı Afrikalılar dışlandı.

5
0
yanıtYanıtla
Dindar Komünist:

ingilizler yine devşirme adama yapmışlar. Bizim tarftarımız milli maç ısınmasında kendi kalecisine ana avrat coluk cocuk saydılar. Neler demediler Volkan DEMİREL'e .. şimdi burada milliyetçilik yapıp ayıplıyorlar.. Yazık ulan utansın o reziller ... İngiltere'ye laf edeceğimize önce bi aynaya bakalım aynaya...

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title