Haberler

Dha Spor - Yeni Diyarbakırspor İddialı

Dha Spor - Yeni Diyarbakırspor İddialı

DHA SPOR - YENİ DİYARBAKIRSPOR İDDİALI

Diyarbakır'da Deplasmanlı 1'inci Amatör Küme Futbol Ligi'nde mücadele eden 500 Evler spor, bu sezon başında yapılan tüzük değişikliğiyle ismini Yeni Diyarbakır spor olarak değiştirdi.

Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, 2 sezon önce Coşkun Demirbakan'ın yardımcılığını yaparken Diyarbakır spor ile şampiyonluk yaşayan deneyimli Antrenör Ramazan Koç'u da takımın başına getirdi ve yeni transferlerle kadrosunu baştan aşağı yeniledi. Ligin bitimine 3 hafta kala grubundaki en yakın takipçisine 9 puan fark takarak Play-Off grubuna çıkmayı garantileyen Yeni Diyarbakır spor'un yeni hedef, aynı başarıyı Play-Off'ta da sürdürüp önce bölgesel lige ve oradan da 3'üncü lige yükselmek.

YENİ MALATYASPOR'U ÖRNEK ALMIŞ

23 yıl önce Tarım spor'u devralarak kulüp başkanlığı yapan ve daha sonra bu kulübü şimdi Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci grupta mücadele eden Kayapınar Belediye spor'a hibe eden Akyol, daha sonra 500 Evler spor'u kurdu. Akyol, Diyarbakır spor'un borç batağına saplanmasından sonra Malatya spor ile Yeni Malatya spor modelini örnek alarak kulübü 500 Evler spor'un ismini bu sezon başında Yeni Diyarbakır spor olarak değiştirdiğini söyledi.

GÖZÜ FUTBOLDAN BAŞKA BİR ŞEY GÖRMÜYOR

Hedeflerinin 5 yıl içerisinde Bank Asya 1'inci lige yükselmek olduğunu belirten Akyol, futbola olan bağlılığını dile getirirken,"23 Yıl önce Tarım spor'u devraldığımda kulübün 170 bin lira borcu vardı. Benim üstüme babamın 500 dönüm tarım arazisi vardı ve pamuk ekmiştik. O zaman devletten 200 bin lira destek aldım. O parayla istesem 100 dönüm arazi alabilirdim. Ama ben Tarım spor'un 170 bin Lira borcunu ödeyip kalan 30 bin lira ile de futbolcularıma spor malzemeleri aldım. Bu kulübü Yıllar önce Kayapınar Belediyespor'un amatör takımı kurmaları için hibe ettim ve aynı sezon 500 Evlerspor'u kurdum" dedi.

DİYARBAKIRSPOR TEFECİLERİN TUZAĞINA DÜŞTÜ

Diyarbakırspor'un tefecilerin kucağına düştüğü için kapanması gerektiğini ve Diyarbakır'ın yeni bir oluşuma ihtiyacının olduğunu anlatan Akyol,"Bu anlayışla Yeni Diyarbakırspor'u kurduk. Bunun için Malatya'ya gidip örnek ile ilgili çalışmalar yaptım. Bugün Malatyaspor nerde, Yeni Malatyaspor nerde. Diyarbakırspor'un da geleceği Malatyaspor'un durumundan pek farklı değil. Yeni Diyarbakırspor olarak bu sezon bölgenin en deneyimli antrenörlerinden ve Coşkun Demirbakan'ın yardımcılığını da yapan Ramazan Çok'u tam yetkili olarak takımın başına getirdik. Bütün transferleri o yaptı ve bu iş için 600 Bin liraya yakın para harcadık. Bütün futbolcularımızı maaşa bağladık. Galibiyetlere bir 3'üncü lig takımının veremeyeceği primler koyduk. Bu sezon, şimdiden garantilediğimiz Play-Off'tan da çıkarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'inde ( BAL) oynamayı ve olardan da direkt 3'üncü lige çıkmayı hedefliyoruz" dedi.Koç, hedefini belirlemiş

Yeni Diyarbakırspor'un deneyimli teknik sorumlusu Ramazan Koç da , yeni bir oluşumda yer aldığı için mutlu olduklarını söyledi.

Daha önce Bitlis Özgüzelderespor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Nusaybin Demirspor ve Diyarbakır Kayapınar Belediyespor gibi profesyonel takımların başında yer alan ve belli aralıklarla da 7 sezon Diyarbakırspor'da antrenör olarak çalışan Ramazan Koç, hedeflerini belirtirken,"Şampiyonluktan başka alternatif yok. Bu takımı ilk olarak garantilediğimiz Play-Off grubunda şampiyon yapacağız ve daha sonra ki sezon da çıkacağımız bölgesel ligden de 3'üncü Lige yükselmek. Takımımızda o potansiyeli görüyorum" dedi.

SELİM KAYA - DİYARBAKIR / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title