Haberler

Türk Hakemlerin Yönettiği EHF 2024 Kadınlar Avrupa Ligi Finali

Güncelleme:

Hentbol hakemleri Pınar Ünlü Hatipoğlu ve Mehtap Şimşek'in yönettiği EHF 2024 Kadınlar Avrupa Ligi final maçı, Türk kadın hakemliğinin ulaştığı en üst seviye oldu. Norveç'in Storhamar Handball Elite takımı, Romanya'nın CS Gloria 2018 BN takımını 29-27'lik skorla yenerek şampiyonluğa ulaştı. Hatipoğlu ve Şimşek'in yönettiği bu karşılaşma, uluslararası arenada Türk kadın hakemliğinin ulaştığı en üst seviye oldu.

Hentbol hakemleri Pınar Ünlü Hatipoğlu ve Mehtap Şimşek'in yönettiği EHF 2024 Kadınlar Avrupa Ligi final maçı, Türk kadın hakemliğinin ulaştığı en üst seviye oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avusturya'nın Graz kentinde oynanan ve hakem çifti Hatipoğlu ile Şimşek'in yönettiği EHF 2024 Kadınlar Avrupa Ligi final maçında Norveç'in Storhamar Handball Elite takımı, Romanya'nın CS Gloria 2018 BN takımını 29-27'lık skorla yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Final gününde EHF Başkanı Michael Wiederer ile de bir araya gelen Hatipoğlu ve Şimşek'in yönettiği bu karşılaşma, uluslararası arenada Türk kadın hakemliğinin ulaştığı en üst seviye oldu.

Daha önce Ordulararası Dünya Şampiyonası da dahil dört kez dünya şampiyonalarında, dört kez Avrupa Şampiyonası'nda olmak üzere 500'ün üzerinde uluslararası maçta düdük çalan hakem ikilisi Hatipoğlu ile Şimşek, EHF 2022 Kadınlar Avrupa Ligi Finalleri yarı finalinde düdük çalarak bir ilke imza atmış, ardından EHF 2023 Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final 4'te üçüncülük maçını yönetmişti.

Hatipoğlu: "Bu zamana kadar verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pınar Ünlü Hatipoğlu, "Kazanmak için son topa kadar mücadele eden iki takımın maçını yönetmek harika bir duyguydu. Bu zamana kadar verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. Bize emek veren, inanan, bu heyecanı bizimle paylaşan herkese teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Şimşek: "Bizim açımızdan çok büyük bir tecrübe oldu"

Mehtap Şimşek de "Çok keyifli, bir o kadar da gergin geçen bir final oldu. Her iki takım da sonuna kadar kazanmak için savaştı. Güzel bir maçtı ve atmosfer çok heyecan vericiydi. Bizim açımızdan çok büyük bir tecrübe oldu. Yurt dışında böylesine büyük organizasyonda Türk kadın hakemi olarak bulunmak çok gurur verici." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Pınar Ünlü Romanya Norveç Spor Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title