Haberler

Tekvando: Gençler Türkiye Şampiyonası

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: "Mart ayında Tayvan'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nın çekirdek kadrosunun oluşturulması anlamında bu şampiyona bizim için önemli. Arkasından Gençlik Olimpiyatları yapılacak.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençler Tekvando Türkiye Şampiyonası ile ilgili olarak, "Mart ayında Tayvan'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nın çekirdek kadrosunun oluşturulması anlamında bu şampiyona bizim için önemli. Arkasından Gençlik Olimpiyatları yapılacak. Burada seçtiğimiz sporcularımız orada da bizleri temsil edecek" dedi.

Şahin, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın 9'uncusunun Alanya'da devam ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 2 bin 500'e yakın sporcunun katıldığını bildiren Şahin, federasyonlarının hedefleri doğrultusunda bu yıl yapılacak şampiyonalarla ilgili çalışmaların ilkinin Alanya'da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Şahin, "Mart ayında Tayvan'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nın çekirdek kadrosunun oluşturulması anlamında bu şampiyona bizim için önemli. Arkasından Gençlik Olimpiyatları yapılacak. Burada seçtiğimiz sporcularımız orada da bizleri temsil edecek" diye konuştu.

Şahin, 2012 Olimpiyatları ile çok iyi bir çıkış yakaladıklarını dile getirerek, tekvandonun Türkiye'nin gururu olduğunu ifade etti.

Tekvandodaki istikrarın devam etmesi doğrultusunda yıldızlar ve gençler bazında yapılan şampiyonalarla 2016 ve 2020'yi hedeflediklerini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"2012 yılında nasıl bir altın ve bir gümüş aldıysak, yetiştirdiğimiz yıldız sporcularla 2016 yılında yeni sürprizlerle ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz, bayrağımızı göndere çekeceğiz. Bugünün çalışmaları, önce Rio, ardından 2020 olimpiyatları içindir. Elimizde çok kaliteli sporcular var ve federasyon olarak bu sporcular için her türlü desteği sağlayacağız."

Lisanslı sporcu sayısında 300 binlere, antrenör sayısında da 3 binlere geldiklerine dikkati çeken Şahin, Şampiyonaya yardımcı oldukları için Alanya halkı ve yetkililere teşekkür etti.

Hedef ülke tanıtımına katkı sağlamak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ise Alanya'da gerçekleşen organizasyonlarla hem spor turizmine hem de ilçe ve ülke tanıtımını katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

İlçe müdürlüğü ve Alanya Belediye Spor Müdürlülüğü olarak organizasyonları en iyi şekilde yapılmasını sağladıklarını dile getiren Tamrak, "Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz şampiyonanın umuyorum onuncusunu, on birincisini de göreceğiz. Hedefimiz ilçe turizmine katkı sağlamak" dedi.

Alanya'da yılda 100 organizasyon

Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı da ilçede 9 yıldır gerçekleşen organizasyonla kış turizmine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Geçen yıl ilçede 41 organizasyona ev sahipliği yaptıklarını bildiren Kanlı, "Bunun yanı sıra 70 civarında kampımız, seminerimiz oldu. Bu anlamda yılda 100 organizasyonu geçiyoruz. Yarışma bazında ise bu sayı 50'yi buluyor. Tüm bunlarla ilçemize 38 bin sporcu, 20 bin teknik heyet olmak üzere 60 bine yakın insan geliyor" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Metin Şahin Tayvan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title