Haberler

İstanbul Yarı Maratonu'na Katılım Arttı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul'un genel müdürü Renay Onur, Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu'na katılımın ciddi şekilde arttığını söyledi. Yarışta elit atletler kategorisinde Faslı Hicham Amghar ve Kenyalı Sheila Chelangat birinci oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un genel müdürü Renay Onur, Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu'na katılımın ciddi şekilde arttığını söyledi.

Dünyanın en iyi 11 "Gold Label" yarı maratonundan biri olan İstanbul Yarı Maratonu, 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde gerçekleştirildi. Yenikapı'dan başlayıp tarihi yarımada etrafında koşulan yarışın elit atletler kategorisini erkeklerde Faslı Hicham Amghar, kadınlarda ise Kenyalı Sheila Chelangat kazandı.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, yarışın ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Dünyada yarı maratonun geliştiğini aktaran Onur, "Katılım açısından yüzümüzü güldüren bir yarış oldu. Geçen senenin yüzde 18 üzerinde katılım vardı. Bir senede yüzde 18'lik büyüme çok ciddi. Dünyada da yarı maraton maratondan daha hızlı bir şekilde büyüyor. Burada da görüyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl İstanbul'da dünya rekoru kırıldığını hatırlatan Renay Onur, "Bu parkurun özelliği Türkiye'de ilk atletizm rekoru kırılan parkur olması. Dünya kadınlar yarı maraton rekoru burada kırıldı. O yüzden atletler buraya yine bir rekor kırılır mı diye geliyor. Ancak bu sene maalesef olmadı. Rüzgar ve yağmur da bizden yana değildi. Ancak fena dereceler yapılmadı. Çünkü iyi olan bir elit atlet grubu vardı." ifadelerini kullandı.

Renay Onur, İstanbul Yarı Maratonu'nun dünyada popüler olmaya başladığını aktararak, "Kırılan dünya rekoru, buranın daha çok konuşulmasını sağlıyor. Elit atletler rekor kırmak, olimpiyatlar için puan almak veya kişisel en iyi derecesini yapmak için burayı tercih ediyor. Avrupa katılımcıları 2013'ten sonra azalmıştı. Turistler de de azalmıştı. Son üç yıldır fuarlara da katılıyoruz. Hızlı bir şekilde yabancı katılımın da arttığını görüyoruz. Hatta yerli katılımından daha fazla yabancı katılımı var. Burası 2-3 sene sonra maratondan daha fazla kişi katılır hale gelecek." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Bankası İstanbul Türkiye Spor Spor Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title