Haberler

Ismayilov'dan Rekorluk Kaldırış

İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası- Erkekler 77 kiloda Türk sporcu Daniyar Ismayilov, İslam Oyunları koparma rekorunu kırdı- Ismayilov, silkme ve toplamda altın madalyanın sahibi oldu İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Halter Şampiyonası'nda, erkekler 77 kilo mücadeleleri tamamlandı.

İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası- Erkekler 77 kiloda Türk sporcu Daniyar Ismayilov, İslam Oyunları koparma rekorunu kırdı- Ismayilov, silkme ve toplamda altın madalyanın sahibi oldu İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Halter Şampiyonası'nda, erkekler 77 kilo mücadeleleri tamamlandı.Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen şampiyonada, erkekler 77 kiloda Daniyar Ismayilov koparmada 154, silkmede 176, toplamda 330 kiloluk dereceleriyle altın madalyanın sahibi oldu.Iraklı sporcu Saad Sarmad ise koparmada 133, silkmede 163, toplamda 296 kiloluk derecesiyle gümüş madalya aldı.Azerbaycan'dan Şharifov Elshad da koparmada 127, silkmede 162, toplamda 289 kiloluk dereceleriyle bronz madalya almaya hak kazandı.77 kiloda liste dışı yarışan Türk sporcu Ekrem Ağıllı koparmada 133, silkmede 168, toplamda ise 301 kilo derece elde etti. Bu arada Ağıllı, 163 ve 168 kilo kaldırmayı başardığı silkmedeki üçüncü hakkında, 171 kilo kaldırmayı denedi. Ağıllı, halteri kaldırdığı sırada dengesini sağlayamadı. Sınırı geçmek üzere olan sporcunun yere bıraktığı halter, yuvarlanarak platformdan aşağıya düştü. Kamera ve ses sistemlerinin devrilmesine neden olan halterin görevlilerce yeniden platforma taşınmasıyla, mücadeleler kaldığı yerden devam etti.Liste dışı yarışan diğer Türk sporcu Halil İbrahim İnce ise koparmada 135, silkmede 165, toplamda da 300 kiloluk dereceye uzandı.Şampiyona, yarın sona erecek. İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title