Haberler

AK Partili Cevizoğlu, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını diplomatik kriz çıkarmakla suçladı

Güncelleme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Süper Kupa skandalı sonrası tartışma yaratan ifadeler kullandı. Cevizoğlu, "Seçime giderken Türkiye'yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş. Suudi Arabistan'da Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı?" dedi. Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını diplomatik kriz çıkarmakla suçlayan Cevizoğlu iki başkanı da istifaya davet etti.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa, Suudi Arabistan'ın takımların Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün siluetinin bulunduğu tişörtleri giymek istemesi taleplerini kabul etmemesi nedeniyle ertelendi.

AK PARTİLİ CEVİZOĞLU'NDAN TARTIŞMA YARATAN SÖZLER

Takımlar maçı oynamadan Türkiye'ye geri dönerken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu'nun katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti. AK Partili milletvekili Hulki Cevizoğlu programda şunları söyledi; "Diplomatik skandala niye dönüştürüyorsunuz? Seçime giderken Türkiye'yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş. Suudi Arabistan'da, Belçika'da, Avrupa'da, kutuplarda Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı? Türkiye'de giysene Atatürk tişörtünü."

"CUMHURİYET'İ SUUDİ ARABİSTAN'DA MI KURDUK BİZ?"

Süper Kupa maçının Türkiye'de oynanmamasını eleştiren Cevizoğlu, "100. yılında Süper Kupa finalini niye Samsun'da, İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da oynamıyorsun? Parası 100 milyon dolar, 60 milyon ya da 100 milyon TL her neyse... Niye orada oynuyorsun bunu, kim karar verdi? 100. yıl Türkiye'nin 100. yılı değil mi, Cumhuriyet'i Suudi Arabistan'da mı kurduk biz? Niye Türkiye'de 100. yıl maçını oynamıyorsun? Bu nasıl bir rezalettir" dedi.

"İKİ KULÜBÜN BAŞKANI İSTİFA ETSİN, GİTSİN"

Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını diplomatik kriz çıkarmakla suçlayan Cevizoğlu, "Diplomatik ilişkilerimizi maç yüzünden, niye bu hale getiriyorsunuz, kim getiriyor? Kulüplerin iki başkanı mı hesap vermeli, federasyon mu hesap vermeli, kim ise hesap vermeli. İki tane büyük kulübün başkanı bu kadar büyük camiaya sahip insan yönetemiyor mu, istifa etsinler gitsinler. Sizin futbolunuz siyasi krize neden yol açıyor?" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Spor

Hulki Cevizoğlu Suudi Arabistan Milletvekili Galatasaray Süper Kupa Fenerbahçe AK Parti İstanbul Türkiye Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (93)

Serkan Semiz:

Atatürk'e karşı kuyruk acısı olan arapkarı savunacağına ATATÜRK'E sahip çık

781
849
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

ben onların kralı öldüğünde milli yas ilan ettim, ne vardı onlarda benim cumhuriyetimin 100. yılında kurucumuza tahammül gösterseydiler. Niye hep kendimizi suçlu gösterip küçülüyoruz iki kulüp başkanı gereğini yapmıştır hesabı tff başkanından sorun

477
363
yanıtYanıtla
by nokta :

ne giyileceğide dahil herşeyi önceden bildirip sözleşmeyi imzalayan. Arkadaşlar acaba neden 15 gün önce düşünmemiş ATATÜRK tişörtünü sonra ben yaptım oldu demek yok. Yorumlarda arapseviciler diye aşağılayan arkadaşlar bu soruyu lütfen maçı Riyadda oynamaya karar verenlere sorsun

yanıt458
yanıt129
Bordo Bere:

BU ZATEN ATATÜRK DÜSMANI

328
447
yanıtYanıtla
mehmet turan:

Oyununu oyna paranı al gel... Ülkemizde kutlarız tişört giyeriz Anıtkabire gideriz pankart açarız 100 gün kutlarız. Futbol ticari bir anlaşma yapmışsın söz vermişsin Türk sözünden dönmez.. maçını oynar gelir..

yanıt41
yanıt25
Motto Premium:

bordo sen nerenle okuyon,adam dıyorki . Niye orada oynuyorsun bunu, kim karar verdi? 100. yıl Türkiye'nin 100. yılı değil mi, Cumhuriyet'i Suudi Arabistan'da mı kurduk biz? Niye Türkiye'de 100. yıl maçını oynamıyorsun? Türkiye'yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş.

yanıt5
yanıt0
haylaz_7367:

henüz şoku atlatamadılar,

yanıt123
yanıt86
Ancinsan Toranaga:

He no'lacaktı dostu olmak zorunda mı

yanıt101
yanıt101
Ali Tezel:

Haklı.

397
193
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bilinen birisinin isminin arkasına saklanıp yazı yazanlardan dürüstlük beklenmez

yanıt127
yanıt91
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title