Haberler

    Aatif Yılmaz!

    Fenerbahçe'nin Faslı yıldızı iki yıldır sabırla verdiği mücadelenin karşılığını aldı hem formayı kaptı, hem de özgüven kazandı.

    SENAD OK

    Sivas'tan 2 yıl önce sarı-lacivertli takıma transfer olduğu ilk günlerde oynamadan eleştiri oklarının hedefi olan Aatıf Chahechouhe yedek kaldı, kadro dışı bırakıldı, kampa götürülmedi, taraftarla sorun yaşadı ama yılmadı. Aykut Kocaman'la yeniden doğan tecrübeli futbolcu müthiş çabasıyla Valbuena gibi bir yıldızı bile gölgede bıraktı.

    Kayseri deplasmanında attığı nefis gol ve performansıyla yıldızlaşan Fenerbahçe'nin Faslı oyuncusu Aatıf Chahechouhe uzun süredir verdiği mücadelenin karşılığını aldı.
    Sivasspor'dan transfer olduğu ilk günlerde daha oynamadan eleştiri oklarının hedefi olan Aatıf'ın sarı-lacivertli takımda başarılı olamayacağı görüşleri vardı. Sezona yedek başlayan deneyimli futbolcu ardından devre arası Mehmet Ekici transferinde takasta Trabzonspor'a gönderilmek istendi. Bordo-mavililere gitmeyi kabul etmeyen Aatıf bu kararı nedeniyle kadro dışı bırakıldı ve kampa da götürülmedi. Birçok zorluğa direnen Faslı oyuncu geçen sezonun ikinci yarısında bu şekilde forma giydi. Hatta bazı karşılaşmalarda taraftardan ciddi protestolar aldı, tribünlerle gerginlik de yaşadı.
    Aatıf, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın takımın başına geçmesiyle ise adeta yeniden doğdu. Kocaman sezon başında sol kanat için yeni transfer Valbuena'yı düşünse de formayı kapan isim Aatıf oldu. Aslında Kocaman, yeteneklerine güvendiği Aatıf'a süre vermeyi hep düşündü. Ancak geçen sezon yaşadığı travmalar ve öz güven problemi sebebiyle futbolcu başlangıçta bir türlü maçlarda bekleneni veremiyordu. Özellikle iç sahada özgüvenini kaybetmiş ve tedirgin bir profil çizdi.
    Baskıyı bitirdi

    Valbuena'nın taktik disipline bağlı kalmaması sonrası Aatıf kendisine verilen şansı çok iyi kullandı. Oyunu sadece tek yönlü oynamayan, savunmaya gelen ve daha da önemlisi taktik disiplinden çıkmayan başarılı futbolcu, Valbuena gibi bir yıldızdan formayı almayı başardı. Kayserispor deplasmanında attığı nefis gol de futbolcunun kazandığı öz güveni göstermesi açısından önemliydi. Sezon başı antrenmanlar ve maçlarda şut atmaktan bile çekinen Aatıf'ın üzerindeki baskıyı attığı ve kendisini artık takımın önemli bir parçası olarak hissettiği ifade edildi.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aatif Chahechouhe Aykut Kocaman Fenerbahçe Sivasspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title