Haberler

Spor Kulüpleri Sevk ve İdaresi Semineri

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanı Alettin Çılgın, Spor Yaşam Biçimi Haline Getirildiğinde Hastane Kuyruklarının Kalkacağını Söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Spor Eğitim Daire Başkanı Alettin Çılgın, spor yaşam biçimi haline getirildiğinde hastane kuyruklarının kalkacağını, sağlıklı düşünen nesil yetişeceğini söyledi.

GSGM tarafından Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda

"Spor Kulüpleri Sevk ve İdare Semineri" düzenlendi. Seminerin açılışında konuşan Antalya Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, sporun önemine değindi. Balcıoğlu, Antalya'da da spor tesislerinin eksik olduğunu, son bir kaç yıldır da bu eksikliklerin kamuoyunda tartışıldığını, spor tesislerinin tamamlanması ile daha fazla kişinin spor yapma olanağına kavuşacağını belirtti.

Spor Eğitim Daire Başkanı Çılgın da toplumun artık daha az spor yaptığını, yürüme yerine aracı, merdiven çıkma yerine de asansörü tercih ettiğini kaydetti. Çılgın, "Sporu yaşam biçimi haline getirdiğimiz zaman hastane kuyrukları oluşmaz, sağlıklı düşünen nesil yetişir. Spor kulüplerinde sosyal ortamlar yaratılmalı. O zaman daha çok kişi spor kulüplerine kayıt olur ve daha çok lisanslı sporcumuz olur. Amacımız daha çok spor tesisleri yaratıp vatandaşı spor ortamına çekmektir" diye konuştu.

Seminerde GSGM 1. Hukuk müşaviri Zübeyt Aydın "Sporda şiddet", Antalya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Küçükgüngör "Spor kulüpleri ile Gençlik ve Spor il müdürlüğü ilişkileri, Prof. Dr. Gülgün Ersoy "Sporcu beslenmesi", Uzm. Dr. Ayşen Türk "Sporcu sağlığı", Spor Kuruşları Daire Başkanlığı Şübe Müdürü Şevket Özerdem "Spor kulüpleri kurulması ve sicil lisans işlemleri", TSYD Antalya Temsilcisi İbrahim Okumamış "Basın, spor kulüpleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ilişkileri", Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Özer Bedir "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, GSGM ve spor kulüpleri ilişkileri" ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Antalya temsilcisi Metin Bulut ise "ASKF ve spor kulüpleri ilişkileri"ni anlattı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title