Haberler

Sözcü Schallow, Başer'in Sözlerini Değerlendirdi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schallow, ABD Hükümetinin Terör Örgütü PKK'ya Karşı Türkiye ile Birlikte Çalışmaya Sıkı Sıkıya Bağlı Kalmaya Devam Ettiğini Söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schallow, ABD hükümetinin terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye ile birlikte çalışmaya sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ettiğini söyledi.

Schallow, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli orgeneral Edip Başer'in bugün Türk basınında yer alan sözlerine ilişkin olarak AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Basında bugün yer alan haberlerde Başer'in, ellerine silahı alıp terörist avına çıkmalarının söz konusu olmadığı ve açtıkları kapılar sayesinde ilgili kurumların önemli işler yaptığını söyleyerek, "Şimdi bizim açmamız gereken bir kapı daha kaldı. Ben görevimi en geç bir ay içinde, Haziran ayında bırakıyorum. Bu kapı da açıldıktan sonra bir mekanizmaya ihtiyaç yok" dediği bildiriliyor.

Başer'in sözlerini doğrudan yorumlamak istemediğini, bu sözlerle ne demek istediğini tanımlama işinin Başer'e ait olduğunu ifade eden Schallow, "ABD hükümeti, PKK'ya karşı Türkiye ile birlikte çalışmaya sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyor" dedi.

Schallow, bu konuda süren diyaloğun, sürecin pozitif bir parçası olduğuna inandıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title