Haberler

    Sony Xperia Z Vs. Htc Butterfly

    Son dönemin popüler cihazları Xperia Z ve HTC Butterfly birçok yönünden karşılaştırıldı.

    Emre Çetinkaya - - Akıllı telefon pazarında son dönemde birçok yeni akıllı telefon eklendi. Telefonlar eklendikçe kullanıcıların telefon seçimi yapması da o kadar zorlaştı. Üst seviye akıllı telefon almak isteyenlerin akıllarının bir ucunda bulundurması gereken cihazlar Sony Xperia Z ve HTC Butterfly birçok yönüyle karşılaştırıldı. Siz de sonuçlara bakarak bu telefonlar arasında eleme yapabilirsiniz.

    Tabii son dönemdeki çoğu akıllı telefonlarda olduğu gibi bu iki telefonun da birçok ortak özelliği bulunuyor. Mesela işletim sistemleri, RAM'leri ve ekran boyutları. Qualcomm'un Snapdragon S4 Pro işlemcisine sahip olan iki telefon, 2GB RAM ve 5-inç full HD ekran özellikleri aynı. Farklarına gelecek olursak;

    -Xperia Z, HTC Butterfly'a oranla daha ince. Xperia Z sadece 7.9mm inceliğe sahipken, HTC Butterfly ise 9.1mm inceliğinde.

    -Xperia Z'nin ekranı biraz daha doygun renklere sahipken, fotoğraf ve videolarda ise HTC Butterfly'ın biraz daha doğal olduğu görülüyor.

    HTC'nin amiral gemisi Xperia Z'nin düşük ışık fotoğrafçılığında daha iyi olduğu görülürken, HTC Butterfly'ın da hoparlörü daha iyi.

    Performanslara gelecek olursak Xperia Z'nin bu konuda son benchmark testlerine bakıldığında biraz daha önde olduğu görülüyor.

    Son olarak, Sony'nin amiral gemisi Xperia Z'nin hem toz hem de su geçirmediğini belirtelim.

    Aşağıdaki resimlerde iki telefonun ekranlarının renk doygunluğu, şekil farklılıkları ve performansları karşılaştırılıyor. Resimlere bakarak seçiminizi yapabilirsiniz. (Sol tarafta HTC Butterfly, Sağ tarafta Sony Xperia Z)

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Sony Xperia Htc Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title