Haberler

Hasadı yapılan son biberler güneşe bırakılıyor

Güncelleme:

Hasadı yapılan son biberler güneşe bırakılıyor Gaziantep'te bu dönemlerde tarlalarda kalan son biberlerin hasadı yapılarak, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşulları öncesinde son kez bez yaygılara serilip, kurutulmaya bırakılıyor.

Hasadı yapılan son biberler güneşe bırakılıyor

GAZİANTEP - Gaziantep'te bu dönemlerde tarlalarda kalan son biberlerin hasadı yapılarak, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşulları öncesinde son kez bez yaygılara serilip, kurutulmaya bırakılıyor.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yetişen kırmızı biberlerin son hasadı yapılıyor. Biberler kış öncesi kuruması için son kez güneşe bırakılıyor. Tarladan toplanan Biberler yere atılan naylonların üzerine seriliyor. Yaklaşık 10 gün güneşte kaldıktan sonra işçiler tarafından çöpü temizlenip pul biberine dönüştürülerek, sofralara ulaşıyor.

Biber üreticisi Muharrem Yalvaç biberlerin yaklaşık 10 gün güneşte kalacağını ifade ederek, "Bu sene biberlerde verim çok iyi ancak para etmiyor. İlk çıktığında 15 TL'ydi şimdi 6-7 TL'ye kadar düştü. Biberlerimizi tarladan topladıktan sonra güneşe bırakıyoruz. Burada yaklaşık 10 gün güneşte kalacak. Yazın olsa 3 gün yetiyordu. Kuruduktan sonra işçiler çöpünü temizleyecek ve fabrikalarda pul biber olacak" dedi.

İşçi Çavuşu Raid Halil ise kilo başına çalıştıklarını belirterek, "Burada biberleri temizliyoruz. İşçilerimiz günde 7-8 saat çalışıyor. Kilo başına çalışıyoruz. Günde 150 ile 200 kilo arasında biber temizliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Nurdağı Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title