Haberler

B Planı İçin Düğmeye Basıldı! 15 CHP'li Vekil, İYİ Parti'ye Geçti

Güncelleme:

CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. İYİ Parti'nin grup oluşturması sağlanarak, Akşener'in 100 bin imzaya gerek kalmadan seçime girecek.

İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışılırken CHP ve İYİ Parti, B planını hayata geçirdi. CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. İYİ Parti'nin grup kurmasıyla seçime girmesi sağlanacak. Yani 100 bin imzaya gerek kalmadan Meral Akşener'in adaylığını bu şekilde gerçekleştirebilecekler.

İSİMLER BELLİ OLDU

İYİ Parti'ye geçen CHP'li 15 milletvekilinin isimleri şöyle;

  1. Afyonkarahisar Milletvekkili Burcu Köksal
  2. Amasya Milletvekili Mustafa Tuncel
  3. Ankara Milletvekili Nihat Yeşil
  4. Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız
  5. Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın
  6. Burdur Milletvekili Mehmet Göker
  7. Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca
  8. Bursa Milletvekili Erkan Aydın
  9. Çorum Milletvekili Tufan Köse
  10. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu
  11. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır
  12. Kayseri Milletvekili Çetin Arık
  13. Kocaeli Milletvekili Fatma Kaptan Hürriyet
  14. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer
  15. Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş

Şu an Meclis'te bulunan İYİ Partili isimler şöyle:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu

20 VEKİL ŞARTI YERİNE GETİRİLECEK

Seçim Kanunu'na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gruplarının bulunması şartını" yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti'nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü'nün yani, TBMM'de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti'nin Meclis'te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis'te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER GİZLİCE GÖRÜŞTÜ

Erken seçim kararı sonrasında, muhalefet kanadındaki ittifak trafiği hız kazandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında da bir görüşme gerçekleşti. İki liderin, olası ittifak ve cumhurbaşkanlığı adaylarını ele aldığı bildirildi.

CHP, GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CNN Türk'te katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Tezcan, bugün basına yansıyan Kılıçdaroğlu-Akşener arasındaki gizli görüşme iddialarını doğruladı ve, "Bir görüşme olmuş. Sayın genel başkan İstanbul'da olduğu sırada Meral Akşener'in de İstanbul'da bulunmasından dolayı bir görüşme olmuş. " ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, SP LİDERİ İLE DE BİR ARAYA GELECEK

Kılıçdaroğlu, pazartesi günü ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi'nde biraraya gelecek. Karamollaoğlu aynı gün Akşener'i de ziyaret edecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title