Haberler

Söke Kaymakamı Demirezer Açıklaması

Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Söke İşletme Fakültesi Binasının Tamamen Bitmesi İçin Yaklaşık 150 Bin Liraya Daha İhtiyaç Duyulduğu Belirtildi.

Sökelilerin katkılarıyla inşaatına başlanan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi binasının tamamen bitmesi için yaklaşık 150 bin liraya daha ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

28 Şubat 2011 tarihi itibariyle fakülte binası için aktarılan paralarda en büyük payın Söke Ticaret Odası'na ait olduğu öğrenilirken, bugüne kadar Sökeliler tarafından fakülteye aktarılan 1 milyon 352 bin liralık paranın 600 bin liralık bölümünü tek başına Söke Ticaret Odası'nın aktardığı belirtildi.

400 bin lira taahhütte bulunan Söke Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'nın ise 28 Şubat 2011 tarihi itibariyle fakülte binasına aktardığı para toplamının 360 bin lira olduğu açıklandı.

Süleyman Turna adlı hayırsever, fakülte binasına 140 bin lira bağışlayarak en fazla kişisel bağışı yaparken, Söke Ticaret Borsası Başkanlığı 100 bin lira, Ziraat Odası Başkanlığı 50 bin lira, Şehiriçi Minibüsleri Kooperatifi Başkanlığı da 31 bin lira bir parayı fakülte binası inşaatına aktararak en yüksek bağışı yapanlar olarak kaydedildi.

Ayşe Avcı ise, hayırsever kadınlardan en yükseği olarak 20 bin lirayı fakülte binası için bağışladığı kaydedildi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte binasında boya ve benzer malzemelerin satın alındığını belirterek, fakülte binası inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

Demirezer, şöyle konuştu:

"Binayı kısa sürede bitirip ADÜ'ye teslim edeceğiz. Binayı tamamen bitirebilmemiz için yaklaşık 150 bin lira daha nakite ihtiyaç var. Sökeliler büyük bir dayanışma örneği göstererek binayı bu seviyeye getirdiler. Gerekli miktarın da tamamlanacağından şüphem yok."

Söke İşletme Fakültesi'nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açılmasına bir engelin bulunmadığını da söyleyen Demirezer, yeni açılacak olan Sağlık Yüksek Okulu Yüksek Hemşirelik Bölümü'nün de bu binada eğitim-öğretimini sürdürebileceğini sözlerine ekledi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title