Haberler

Söke'de Açılışlar

Aydın Valisi Kerem Al, Söke'de Mobese sistemi, Pasaport bürosu, elektronik bariyer ve güvenlik sisteminin açılışını yaptı.

Aydın Valisi Kerem Al, Söke'de Mobese sistemi, Pasaport bürosu, elektronik bariyer ve güvenlik sisteminin açılışını yaptı.

Vali Al ilk olarak Söke Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Önder ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Nazmi Alp'ı ziyaret etti.

Söke Kaymakamlığı'na geçen Vali Kerem Al'ı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Temel Turan, İl Jandarma Komutanı Bülent Konak, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hilmi İyilikçi, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke'deki resmi kurumların müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri karşıladı.

Söke Kaymakamlığı toplantı salonunda Mobese sistemi ile ilgili sunum yapılırken, 12 adet hareketli ve 3 adet sabit kameradan oluşan sistemin işleyişi ve bulunduğu noktalarla ilgili de bilgiler verildi.

Vali Kerem Al konuşmasında, Söke'nin iki önemli işi başardığını, bunlardan ilkinin fakülte binası, ikincisinin de Mobese sistemi olduğunu söyledi. Söke'nin Türkiye nüfusu bakımından 40 ilden daha büyük, Aydın'ın da en önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Al, Mobese sisteminin 500 bin TL'nin üzerinde maliyetle hayata geçirildiğini, emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ettiğini bildirdi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke'nin hayallerinden birisi olan Mobese sisteminin 2-3 yıldır gündemde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mobese sistemi hayata geçti. Aslında öncelikli hayalimiz olan fakülte binasının yapımı nedeniyle Mobese biraz yavaş hayata geçti. 15 kameralık sisteme 10 hareketli kamera daha ekleyip 25 kameraya çıkaracağız. Böylece Söke daha güvenli hale gelecek. 40 kamera sisteme monte edilebilecek kapasitede hazırlandı ve günümüz şartlarına uygun hale getirildi. Polis bölgesinin yanı sıra İl Özel İdaresi, Söke Ziraat Odası ve köy muhtarlarının katkısıyla jandarma bölgesine 60 kamera yerleştirildi. Kayıt yapan kameralarla köylerimiz güvenli hale geldi. Bugün aynı zamanda pasaport şubesini de açıyoruz. Sökeliler pasaport için Kuşadası veya Aydın'a gitmek zorunda kalmayacak."

Daha sonra Mobese sistemine katkı yapan Söke Belediyesi, Batı Söke Çimento, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ticaret Borsası ve Söke Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi ortaklığına plaket, sistemin kurulmasında emeği geçenler Hüseyin Batır, Arzu Altınöz, Erdoğan Alkış, Orhan Ocak, Sedat Tunç ve Mustafa Tuncal'a onur belgeleri verildi.

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde açılış töreni gerçekleştirilirken, Vali Kerem Al, pasaport bürosunda görev yapan polis memurlarından bilgi aldı.

Açılış töreninden sonra Söke Belediyesi'ne geçen Vali Kerem Al'a Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi tarafından ilçenin sorunları, altyapı, şebeke, arıtma tesisi, tarım gibi konularda bilgi verildi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Söke Kaymakamlığı Necdet Özekmekçi Kerem Al Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title