Haberler

Hajduk Split hangi ülkenin takımı? Hajduk Split nerenin takımı? Hajduk Split'te hani oyuncuar ve tkenik direktörü kim?

Hırvatistan'ın başarılı takımlarından sporseverlerin merak konusu oldu. Peki, Hajduk Split nerenin takımı? Hajduk Split'te hani oyuncuar ve tkenik direktörü kim? Hajduk Split hangi ülkenin takımı?

Avrupa'da ve kendi liginde gösterdiği başarılarla hafızalarda yer edinen Hajduk Split, sporseverlerin ilgi odağı oldu. Hajduk Split hakkında, Hajduk Split hangi ülkenin takımı? Hajduk Split nerenin takımı? Hajduk Split'te hani oyuncuar ve tkenik direktörü kim, konuarı araştırıldı.

HAJDUK SPLİT HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Arena/Stadyum: Poljud Stadyumu

Teknik direktör: Hari Vukas

Temsil ettiği yer: Split, Hırvatistan

Kuruluş tarihi: 13 Şubat 1911, U Fleku, Prag, Çekya

Hajduk Split, Hırvatistan'ın Split şehrinde kurulmuş ve Dinamo Zagreb ile birlikte Hırvat futbolunun tanınan iki futbol kulübünden biridir.

Dalmaçya bölgesinin en önemli şehri olan Split şehrinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Kulüp, 13 Şubat 1911 tarihinde Prag şehrindeki bir barda kurulmuştur. Prag'ın iki takımı Sparta Prag ve Slavia Praha arasında oynanan bir futbol maçını izledikten sonra bir barda toplanan Splitli birkaç genç, bir futbol takımı kurmaya karar verirler ve Osmanlılara karşı mücadele vermiş olan Hırvat haydutları demek olan "Hajduk" adını benimserler.

1970'li yıllarında altın çağını yaşayan kulüp, 1979'dan beri maçlarını Poljud Stadyumu'nda oynamaktadır. Torcida adında ünlü bir taraftar grubuna sahiptir. Taraftarları takımlarına "Beyazlar" anlamında "Bili" diye hitap ederler. "Denizin Efendileri" taraftarlarının kullandığı diğer bir lakaptır.

Ülkesinin en başarılı kulüplerinde olan Hajduk Split, Avrupa Kupaları'nda üç kez en sonu 1995 yılında olmak üzere Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkmıştır. Ayrıca 1973'te UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda ve 1984'te UEFA Kupası'nda yarı finale çıkmıştır.

Hajduk Split ayrıca genç takımdan çıkardığı futbolcularla ünüldür ve bu kulübün altyapısından çıkan pek çok oyuncu Avrupa'nın önde gelen takımlarında forma giymektedir. Bunlardan bazıları ve oynadığı takımlar: Alen Bokšic (Juventus, Middlesbrough), Robert Jarni (Juventus, Real Madrid), Slaven Bilic (Karlsruhe, Everton), Igor Štimac (West Ham), Milan Rapaic (Fenerbahçe, Perugia, Standard Liège), Igor Tudor (Juventus), Ivica Šurjak (Paris SG), Luka Peruzovic (Anderlecht), Aljoša Asanovic, Ivan Buljan (Hamburger SV) ve Zlatko Vujovic (Bordeaux).

KADRO

Josip Posavec / Kaleci

Marin Ljubic / Kaleci

Goran Blazevic /Kaleci

Mario Vuskovic/Stoper

Kristian Dimitrov/Stoper

Stefan Simic/Stoper

Nihad Mujakic/Stoper

Bozo Mikulic/Stoper

Stipe Radic/Stoper

David Colina/Sol Bek

Darko Todorovic/Sağ Bek

Josip Basic /Sağ Bek

Darko Nejasmic/Önlibero

Stanko Juric/Önlibero

Jani Atanasov/Önlibero

Hamza Barry/Merkez orta saha

Mijo Caktas/On Numara

Bassel Jradi/On Numara

Mario Cuic/On Numara

Tonio Teklic/On Numara

Jurica Prsir/ On Numara

Jairo da Silva/Sol Kanat

Ádám Gyurcsó/Sol Kanat

Ivan Dolcek/Sol Kanat

Francesco Tahiraj/Sağ Kanat

Ivan Brnic/Sağ Kanat

Dimitrios Diamantakos/Santrafor

Marin Jakolis/Santrafor

Leon Krekovic/Santrafor

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hajduk Split Hırvatistan Futbol Gündem Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title