Haberler

Goebbels kimdir? Joseph Goebbels hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Tarihte yer almakta alan önemli isimlerden bir tanesi Goebbels kimdir? Sorusu, vatandaşlar tarafından merak edilmekte ve araştırılmakta. Joseph Goebbels hakkında birçok detay merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki, Goebbels kimdir? Joseph Goebbels hayatı ve biyografisi!

İletişim konusunda en önemli isimlerden bir tanesi olan ve dikkatleri üzerinde çekmeyi başaran isim Goebbels kimdir? Sorusu, arama motorları üzerinde sıklıkla sorgulatılmaya devam ediliyor. Bu haberimizde merak edenler için Goebbels kimdir? Sorusunu yanıtladık. Peki, Goebbels kimdir? İşte Joseph Goebbels hayatı ve biyografisi!

GOEBBELS KİMDİR?

Dr. Paul Joseph Goebbels (29 Ekim 1897, Rheydt (Mönchengladbach) - 1 Mayıs 1945, Berlin), 1933-1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacı ve Nazi Almanyası'nın ikinci şansölyesi. Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Kendisi coşkulu ve enerjik hitabet yeteneği, topluluk önünde konuşma becerisi, sert anti-semitik görüşleri ve kitlesel propagandanın Büyük Yalan olarak bilinen tekniğini kullanmadaki ustalığıyla bilinirdi. Hitler intihar ettikten sonra bir günlüğüne III. Reich'in başına geçmiştir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title