Haberler

    Sneijder: Yanlış Giden Bir Şeyler Var

    Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın bazı oyuncularının, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemelerinde, Letonya’yı dün 6-0 yendikleri maçtan önce çektikleri bir fotoğraf...

    Memphis Depay, Leroy Fer, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Jetro Willems, Quincy Promes, Georginio Wijnaldum, Gregory van der Wiel ve Kenneth Vermeer’in yer aldığı fotoğraf karesine internet ortamında yapılan yorumlara, futbolcular kadar siyasetçiler de sert tepki gösterdi.

    Söz konusu ırkçı yorumları henüz okumadığını ama duyduğunu belirten Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten, savcıların olaya el koymalarını beklediğini söyledi.

    İktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Ahmed Marcouch ise ırkçı yaklaşımların toplumda yeri olmadığını kaydederek, hükümetin bu konuda harekete geçmesini istedi.

    Fotoğrafın altına yazılanlara tepki gösteren futbolculardan Robin van Persi ve Wesley Sneijder üzgün olduklarını dile getirdi.

    "Irkçı" yorum yapanları "aptal" olarak tanımlayan Sneijder, bunların toplumda yerlerinin olmadığını belirtti.

    2014 yılında bu tür olayların yaşanmasının üzücü olduğunu kaydeden Sneijder, "Eğer bu ırkçı söylemleri söylemeye cesaret edebiliyorsan o zaman yanlış giden bir şeyler var. Çocuklarla (futbolcularla) bu konu hakkında konuştum, ne mutlu ki küçük bir grupmuş" ifadesini kullandı.

    Yorumların kendisini çok üzdüğünü ifade eden Robin van Persi ise günümüzde hala bu tür hadiselerin yaşanmasının kendisini şoke ettiğini anlattı. Van Persi, "ırkçı" yorum yapanların cezalandırılmasını ve bunun örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydetti.

    Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) da yaptığı açıklamada, savcılığın harekete geçmesini umduklarını dile getirdi.

    Yorumların çirkin olduğuna değinilen açıklamada, savcılığın ihtiyaç duyması halinde, kendileri ve futbolcuların bu konuda bilgi verebileceği kaydedildi.

    Eleme grubunda dün oynanan Letonya maçından önce Memphis Depay’ın takım arkadaşları Leroy Fer, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Jetro Willems, Quincy Promes, Georginio Wijnaldum, Gregory van der Wiel ve Kenneth Vermeer ile çektiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşmasının ardından çok sayıda "ırkçı" yorum yazılmıştı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Wesley Sneijder Hollanda Letonya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title