Haberler

Sivasspor-galatasaray Maçının Ardından

Sivasspor'un 2-1 kazandığı maç sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, "Rakibin fizik gücü bizden daha iyiydi.

Sivasspor'un 2-1 kazandığı maç sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, "Rakibin fizik gücü bizden daha iyiydi." dedi. Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise "Bizim için iyi bir moral oldu." dedi.

2-1 biten maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, rakibin fizik gücünün daha iyi olduğunu bu nedenle yenildiklerini söyledi. Rijkaard, "İlk dakikalar iyi başladık. Özellikle ilk yarım saat iyiydik. İlerleyen dakikalarda durgunluğumuz başladı. Kötü sinyaller verdik. Fizik mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarı iyi gördük. Sivas'ın fizik gücü bizden daha fazlaydı. Neticesinde biz fizik gücüne kaybettik. Biz takım olarak pas yapmak istedik rakip bozdu." dedi. Sivasspor Yardımcı Antrenörü Hayati Soydaş ile geçen yıl olduğu gibi bu maçta da yaşadığı tartışmaya değinen Rijkaard, "Benim sinirli olmam maçı kazanmak istememden. Yenmek için gelmemizden dolayı belirli şeylerden dolayı biraz sinirlendim. Oyunun başlangıçta çok iyi oynadığımızdan dolayı ilerledikçe düşüş yaşadık onun vermiş olduğu bir stres vardı kazanma arzusu vardı. Maç içinde olan şeylerdi. Benim için önemli olan maçtı." dedi. Hakemlere yaptığı itirazlar konusuna değinen Rijkaard, "İlk golde rakip forvet oyuncusunun bizim oyuncuya yaptığı faul yenine hakem aksine karar verdi. Onun için de ortam biraz gerginleşti." dedi. Transferlerle ilgili yönetimin çalışma içinde olduğunu belirten Rijkaard, takımdaki yorgunluğu ise mille takımdan dönen oyuncuların fazla olmasına bağladı. Rijkaard, "Daha çok çalışacağız. Sezon yeni başladı. Bugün mağlup olduk ama daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şimdi geçen yıl yatmış bir takım vardı. Öncellikle bir şeyleri özetlemek istiyorum. Herkes bu takıma transfer lazım diyordu. İçerideki oyuncular Mehmet Yıldız, Hayrettin Yerlikaya, Abdurrahman, Sedat, Kadir, Zita, Cihan oynayan ve ismini unuttuğum futbolcularım olabilir. Bunların yanına Ceyhun, Mehmet Nas ve defansa Dennis'i adapte ettik. Bunların iyi topçular olduğunu geldikleri günden beri söylüyorum. Bizim en iyi transferimiz iç transferdir. 1.5 aylık dönemde iyi çalıştık. İyi bir takımız, iyi takım olma yolunda ilerliyoruz. Her şey bitti mi hayır bitmedi. Bazı şeyleri abartmamak gerekiyor. Bugün özelikle ikinci yarıda hem iyi oyun hem de bol pozisyona girerek maçı kazanmasını bildik. Bu ligin daha başlangıcı Galatasaray'ı yenmekle her şey bitmiyor. Büyük bir moral iyi bir başlangıç. Bunu avantaja çevirmeye çalışacağız. Oyuncularımı kutluyorum. Özellikle ikinci yarıda yardımlaşma, takım ruhunu ortaya koyabilmek adına çok iyi işler yaptılar. Bütün oyuncularımı kutluyorum. " dedi. Yardımcısının Rijkaard ile tartışmasına da değinen Bakkal, "Ben Hayati hocamı Ceyhun'a gönderdim orada bir kargaşa yaşanıyor git de sakinleştir diye. Çokta büyük bir mevzu yapmak istemiyorum ama o arada Rijkaart geldi Hayati hocamın üstüne. Hayati hocam tepki vermedi. Fazla da abartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tempolu maç oldu. Bence bu yaz sıcağında tempolu ve güzel bir maç oynadıkları için oyuncuları kutlamak gerekiyor." dedi.

Sivasspor Külüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, galibiyetten dolayı futbolcular ve teknik heyeti kutladığını belirterek, "İlk maçın Galatasaray maçı olması ve galibiyetle başlamamız bizim için önemliydi. İyi bir moral oldu. Eski Sivasspor'un tekrarını geri dönüşünü sağlamış olacağız. arkadaşlarımız bundan sonrasını da ciddiye alırlarsa geçen yılki kazayı yaşamayacağımızı ve Sivasspor'u layık olan yere taşıyacağımızı düşünüyorum." dedi.

Sivasspor'un tecrübeli oyuncusu Ceyhun Eriş, ligin başı olması nedeni ile gergin bir maç olduğunu belirterek, "Her takım galibiyetle başlamak ister. Bizde ilk maçı kendi sahamızda oynadığımız için avantaja çevirmek istedik. Maçın ilk yarısında Galatasaray daha iyiydi. İkinci yarıda toparlandık Galatasaray da oyundan düştü. Sonuç raha farklı olabilirdi. En azından saha içinden öyle düşünüyorum. Bizim için iyi bir başlangıç oldu. Önümüze bakacağız.Önümüzde Antalya, Bursa Trabzon maçları var. Bunlara bakacağız. Bunları da kazanmamız lazım ki bu maçın anlamı olsun. Takım içinde iyi de bir arkadaşlığımız var. Güzel bir futbol şehri Sivas. Seyircimize de teşekkür ediyorum bugün bize iyi destek verdiler. Ben birçok takımda oynadım. İnsanlar bunu eleştiriyor ama ben bundan gocunmuyorum. Ben kendimi biliyorum her futbolcuda inişli çıkışlı grafik olabilir. Ben bu işi seviyorum. Bu işten başka becerim yok yapabildiğim kadarıyla bu işi devam ettireceğim." dedi.

Sivasspor Takım Kaptanı Mehmet Yıldız ise sadece bir maç kazandıklarını belirterek, "Şu an biz bir maç kazandık. Ligin ilk maçında Galatasaray gibi bir rakibe karşı galibiyetle başlamak çok önemliydi. Bizde bunu başardık. Daha önümüzde 33 haftalık bir mücadele var. Bu futbolu her maça aynı şekilde yansıtırsak geçen yılı saymazsak Sivasspor kaldığı yerden devam edecektir. Bu maçı unutup önümüzdeki Antalyaspor maçına hazırlanmamız lazım. İki yıl ki inanılmaz coşkuyla, inanılmaz mücadeleyle büyük işlere imza atmıştık. Bizim yaptığımız çıkışla Bursaspor şampiyon oldu. Anadolu takımları bizim yaptığımız başarının ardından bu yıl çok güzel transferler yaptılar. Bizim iki yıl şampiyonluğa oynamamız bu takımlara cesaret vermiştir." dedi.

Halife YALÇINKAYA- Hakan KALELİ- Gökhan CEYLAN- SİVAS- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title