Haberler

Sivas: Vali Dalmaz, Demir Çelik Fabrikasında İncelemede Bulundu

Sivas Demir Çelik Fabrikası'nı Gezen Vali Veysel Dalmaz, Fabrikanın Emin Ellerde Üretim Yapması İçin Çalışacaklarını Söyledi.

Sivas Demir Çelik Fabrikası'nı gezen Vali Veysel Dalmaz, fabrikanın emin ellerde üretim yapması için çalışacaklarını söyledi.

Özelleştirme İdaresi'nden TMSF'ye devredilen fabrikayı gezen Vali Dalmaz, Fabrika Genel Müdürü Zafer Zihni Gülle'den bilgi aldı. Gülle, 4 aydır görevde olduklarını belirterek, "TMSF'ye devredilen fabrika kayyumla 3 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerimize devredildi. Göreve geldikten sonra çalışmalarımıza başladık. Artık burada üretim yapılır hale geldi. Çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmalar sürdükçe de çevremize ve çalışanlarımıza sosyal ve kültürel alanda da destek vereceğiz" dedi.

Vali Dalmaz ise, bozuk sistemden sonra burada iyi bir çalışmanın başladığını belirterek, "Sivas için ekonomik alanda önemli olan böyle bir entegre tesislerin çürümeye terk edilmesi üzücüydü. Ancak gördüğüm kadarıyla üretime geçildi ve fabrikanın önceki borçlarında da piyasaya ödemeler yapıldı. Bu tür müesseselerin her zaman emin ellerde olması halk, idareciler ve medya olarak bu konuya hassasiyet göstermek gerekir. Sizler de bu bilinçle Sivas ve ülke ekonomisi için çok önemli olan bu fabrikayı çalıştırmanız gerekir" diye konuştu.

Fabrikanın akıbeti konusunda da konuşmanın erken olacağını belirten Dalmaz, ilerleyen dönemlerde ilgili kurumların fabrika konusunda karar vereceğini söyledi. Konuşmalar sonrasında Vali Dalmaz ve beraberindekiler, fabrikanın haddane ve üretim bölümlerini gezdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title