Haberler

Sivas'tan Kısa Kısa

Ulaş Müftülüğü, vatandaşlara yönelik "Akşam Sohbetleri" adlı program düzenledi.

Ulaş Müftülüğü, vatandaşlara yönelik "Akşam Sohbetleri" adlı program düzenledi.

Toplantı, İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi başkanlığında Müftülük Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Müftü Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, İlçe Müftülüğü olarak uzun kış gecelerinde, vatandaşlara İslamiyeti sahih kaynaklardan doğru bir şekilde anlatmak için yeni bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Buna göre, her hafta perşembe günleri yatsı namazına müteakiben vatandaşlara yönelik sohbet toplantıları düzenlediklerini kaydeden Tanrıverdi, akşam sohbetlerinde, başta temizlik olmak üzere bir Müslüman için lazım olan genel ilmihal bilgilerin anlatıldığını belirtti.

Yoğun ilgi olduğu takdirde, programın perşembenin yanı sıra pazartesi günü de yapılabileceğini ifade eden Tanrıverdi, tüm Ulaşlıların bu sohbetlere katılmasını beklediklerini söyledi.

-Kaymakam Gül'ün incelemeleri-

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, ilçeye bağlı Gürçayır ve Kızılcakışla beldeleri ile Kayapınar köyünde incelemelerde bulundu.

Gül, ilk olarak Gürçayır Belediye Başkanı Rüştü Öksüm'ü makamında ziyaret ederek, beldedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Gürçayır İlkokulu/Ortaokulu'nu gezen Gül, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, sıkıntılarının ve taleplerinin olup olmadığını sordu.

Daha sonra, Kızılcakışla beldesine geçen Gül, Belde Belediye Başkanı Emin Çınar'ı makamında ziyaret etti. Beldedeki Fatih İlkokulu'nu gezen Gül, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Kayapınar köyünde de incelemelerde bulunan Kaymakam Davut Gül, muhtar Ertuğrul Saçmalı'dan köyün sorunlarını dinledi.

Kaymakam Gül'ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Öksüm, Çınar ve Saçmalı, Gül'e teşekkür etti.

Muhabir: Çetin Karaçoban - Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Davut Gül Gürçayır Müftü Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title