Haberler

Sivas: Sivasspor, Ankaragücü Engelini 2 Golle Geçti

Turkcell Süper Ligi'nin 16. Haftasında, Sahasında Ankaragücü'nü 2-1 Mağlup Eden Sivasspor'da Yüzler Gülüyor.

Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasında, sahasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup eden Sivasspor'da yüzler gülüyor.

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, zor ama güzel bir maç oynadıklarını belirterek, "İlk devreye iyi başlamadık. Hatalı bir gol yedik. Ama ikinci yarı mücadele gücümüz yükseldi. Bu arada 10 kişi kaldık. Önemli bir oyuncumuz olan Aytekin'in olmaması aslında oyun düzenimizi bozması gerekirken daha iyi oynamaya başladık" dedi.

Karaman, 3 haftadır önemli oyuncularından eksik olarak maça çıktıklarını ifade ederek, "Son 3 haftada, önemli karşılaşmalara hep en önemli oyuncularımızın eksikliğiyle başladık. Bugün de 2 oyuncumuz yoktu ve bu takımı haliyle etkiliyor. Burada takım olarak dikkat etmemiz gereken konuların olduğunu biliyoruz. Rakibimizi ve Bülent hocayı tebrik ediyorum. İlk devresini iyi oynamadığımız, ikinci yarı iyi mücadele ettiğimiz maçta 2 kritik pozisyon var. Abdullah'ın attığı gol var, ama ofsayt sayıldı. Bir de rakip takım oyuncusu Servet'in eliyle aldığı bir top var. Bu pozisyonda en azından sarı kart görmesi gerekiyordu. Aytekin'in aynı pozisyonu vardı ve Aytekin, ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Bu 2 konuya dikkat edilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, futbolcularını tebrik ederek, "Öncelikle takımımı kutluyorum. Bugün sahada futbol adına güzellikleri sahaya yansıtan, mücadele eden bir takım vardı. Biz futbolcu kardeşlerimle birlikte gerek teknik heyet, gerek yönetim kurulu ve taraftarımızla birlikte bütünleşmiş durumdayız. Bir çıkış yakalamıştık ve bunu devam ettirmek istiyorduk. Bana göre son haftaların en başarılı teknik direktörü Hikmet Karaman ve ekibi, bugün de 10 kişi kalmalarına rağmen futbol adına çok güzel şeyler yaptılar. Onu ve ekibini kutluyorum" dedi.

Alınan galibiyet ile kazanılan 3 puanla ligde hedeflerine yaklaştıklarını da belirten Uygun, "Bugün iç sahamızdaki puan kayıplarını telafi etmek istiyorduk. Nitekim aldığımız 3 puanla ligin ilk yarısında hedeflediğimiz puanlara yaklaşmış bulunmaktayız. Şimdi önümüzde Erciyes maçı var. Çok zor bir maç. O maçta da puan almak istiyoruz. Onun hazırlıklarına hemen başlayacağız" diye konuştu.

Ardından basın toplantısına katılan Sivassporlu futbolcu Hayrettin Yerlikaya da, 8 hafta sonra sahaya galibiyet ile dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Sakatlığım nedeniyle yaklaşık 8 haftadır hiç oynamadım. Yavaş yavaş toparlanmaya başlamıştım ve hocam bana görev verdi. Elimden geldiği kadar görevimi yerine getirmeye çalıştım. Maçın sonuna doğru kondisyonum yetmese de takım arkadaşlarım Hakkı ve Servet bana yardımcı oldu. Elimden geldiğince mücadele ettim. Galip geldik mutluyuz" dedi.

Sivassporlu bir diğer futbolcu Hakkı Hocaoğlu ise, maça çok iyi başladıklarını kaydederek, "Hafta boyunca hazırlıklarımızı galibiyet yönünde yapmıştık. Ankaragücü, bizim hedefimizde olan takımlardan birisiydi. Onların da haftalardır çok iyi çıkışları vardı. Biz galibiyet parolası ile başladığımız maçta galibiyeti elde ettik, ama kaçan pozisyonlar takımı konsantre olarak düşüşe geçirdi gibi görüldü. Ancak ikinci yarıda da girdiğimiz pozisyonlar var ve attığımız gol de var. Futbol, hiçbir zaman laubaliliği kaldırmaz. İnşallah gol pozisyona giren arkadaşlarımız, bundan sonraki haftalarda gollerini atar ve biz de rahat bir nefes almış oluruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title