Haberler

Sivas Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, Sivas'a Geldi-Hd

Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, Sivas'a geldiMAKEDONYA Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi.

Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, Sivas'a geldi

MAKEDONYA Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi.

İstanbul'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçak ile Sivas'a gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov'u Nuri Demirağ Havalimanı'nda Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ile kurum müdürleri karşıladı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Ivanov Sivas'a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "İlk kez Türkiye'nin bu kadar doğusunu ziyaret ediyoruz. Sivas'ı ziyaret etmekten büyük keyif duyuyorum. Coğrafya olarak birbirimizden uzak olsak da Makedonyalı olupta Sivas'ın da tarihine dokunmuş olan önemli ortak değerlerimiz var. Gelmemizin nedenlerinden biri de bu ortak değerlerdir. Benim fahri doktora törenimle ilgili gelişim bir önceki rektör tarafından başlatıldı. Şimdi ki rektör tarafından da kabul gördü. Eski Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık Makedonya'nın Ohri kentinde doğmuş bir şahsiyettir. Aynı zaman da soyadında olduğu gibi bizdeki Kocacık köyünde de yakın bir şehirdir Ohri. Kocacık köyünün de ayrı bir özelliği vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ailesi Kocacıklı'dır. Atatürk'ün merhum babası Ali Rıza Efendi'nin evi halen Kocacık'ta bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle beraber evi yeniledik, restore ettik ve ziyaretçilere açtık. Mustafa Kemal'de tıpkı benim yaptığım gibi oralardan gelip Sivas'ta Kurtuluş Savaşı'nı başlatarak burayı bir Cumhuriyet haline getirdi" dedi.

Sivas Valisi Davut Gül ise Makedonya Cumhurbaşkanını Sivas'ta ağırlamaktan memnun olduklarını ifeade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızı biz tanıyoruz. Özellikle gençlere verdiği önemi biliyoruz. Dünya çapında bir bilim adamı olduğunu da biliyoruz. Bu coğrafyaya ciddi anlamda barışın ve kardeşliğin gelmesi konusunda önemli katkılar sunduğunu biliyoruz. Sivas Cumhuriyetin kuruluşuna ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bunun Sayın Cumhurbaşkanı Ivanov tarafından bilinmesi de bizi ayrıca memnun etti" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Ivanov yarın Cumhuriyet Üniversitesinde Fahri Doktora Taktim Töreni'ne katıldıktan sonra çeşitli makam ziyaretlerinde bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya İstanbul Sivas Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title