Haberler

Sivas'lı Öğrencilerden Üstün Başarı

22-25 Nisan tarihleri arasında Adana'da düzenlenen 1.Ulusal Bilim ve Sanat Merkezleri ilköğretim öğrencileri arası "Somut Olmayan Kültürel Mirası Somutlaştırmak Proje Yarışması" nda Sivas birinci oldu.1.Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Arası...

22-25 Nisan tarihleri arasında Adana'da düzenlenen 1. Ulusal Bilim ve Sanat Merkezleri ilköğretim öğrencileri arası "Somut Olmayan Kültürel Mirası Somutlaştırmak Proje Yarışması" nda Sivas birinci oldu.

1. Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Arası Sosyal Bilimler Sosyal Bilimler Proje Yarışması ve Çocuk Kongresi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özsan Anfi Salonu'nda gerçekleşti. 19 ilden 20 Bilim ve Sanat Merkezi'nden 21 danışman öğretmen, 50 üstün zekalı öğrencinin 37 proje ile katıldığı 'Somut olmayan kültürel mirası somutlaştırmak' konulu proje yarışmasında Sivas Bilim sanat Merkezi 1. oldu. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen proje yarışmasında öncelikle değişik bilim ve sanat merkezlerinden yüzün üzerinde proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden değerlendirme komisyonunca seçilen 37 proje Adana'ya davet edildi. Adana'da 24/25 Nisan 2013 de yapılan çocuk kongresinde Sivas Bilim Sanat Merkezinin projesi Türkiye birincisi oldu.

Proje hakkında bilgi veren Bilim Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni ve Proje Danışmanı Murat Türkyılmaz; Sosyal Bilimler alanında yapılan bu proje yarışmasında özellikle Kültür Kenti Sivas'ın Somut Olmayan Kültürel Miras alanında kendi değerleri ile birinci olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Birinci olan öğrenci Elif Naz Demirtaş ise böyle bir çalışmada yer almaktan oldukça mutlu olduğunu söyleyerek Türkiye'de bu alanda ilk defa yapılan bir yarışmada birinciliği Sivas'a getirmenin heyecanını yaşadığını belirtti.

Törene Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, UNESCO Türkiye Milli Komite Üyesi Prof. Dr. Muhtar Kutlu, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş ve Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Sümbül Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ve şube müdürleri Hediye Titiz, Selma Koyuncu, Ali Ataş, Metin Erduran, Adana Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Duran Öznacar katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Türkiye Sivas Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title