Haberler

Sivas Kanser Hastası Eşini Öldüren Kocaya 20 Yıl Hapis

Sivas'ta kanser hastası olan eşi 47 yaşındaki Ayşe Topçu'yu 9 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçuyla yargılanan Kemaleddin Topçu'ya 20 yıl hapis cezası verildi.

Sivas'ta kanser hastası olan eşi 47 yaşındaki Ayşe Topçu'yu 9 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçuyla yargılanan Kemaleddin Topçu'ya 20 yıl hapis cezası verildi.

Akdeğirmen Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Ayşe Topçu'yu 16 Ocak 2014 günü evinde ekmek bıçağı ile 9 yerinden bıçaklayarak öldüren 26 yıllık eşi Kemalettin Topçu'nun yargılandığı davada karar çıktı. Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kemaleddin Topçu ve öldürdüğü kanser hastası olan eşi Ayşe Topçu'nun yakınları katıldı. Mahkeme başkanı sanık Kemaleddin Topçu'ya son sözünü sordu. Topçu olaydan önceki 4 günde sürekli kavga ettiklerini söyleyen Topçu, "Önce Allah'ın sonrada sizin adaletinize boynum kıldan ince, ama bana bir günde ceza verseniz ben bu sonu hak etmiyorum. Son 4 gün içinde yaşadıklarımızı bir Allah birde ben bilirim." dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi. Daha sonra eşini 9 yerinden bıçaklayarak öldüren Kemaleddin Topçu'ya TCK'nın 82/1 maddesi gereğince kasten adam öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası verildi.

VERİLEN CEZAYI AZ BULDUK

Duruşmayı müdahil olarak izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, duruşma çıkışı adliye önünde yaptığı açıklamada, "Birkaç aydır Sivas Adliyesinde kocası tarafından öldürülen Ayşe Topçu kardeşimizin katilinin hak ettiği cezayı alması için bu adliyedeyiz. Sivas adliyesinede ne yazık ki şöyle tanımış olduk. Adaleti ile tanımış olmadık. Çünkü ağırlaştırılmış sebep sayılırken yani kanser tedavisi alırken öldürülmesi bütün ceza hukuklarına görede ağırlaştırılmış sayılması gerekirken burada sanık haksız tahrik indiriminden yararlanabildi. Bunu en alt sınırdan uyguladılar. Bunu bir ilerleme kabul edebiliriz. Belki bu bizim sahiplenişimize bir yanıt olarak hakim böyle sundu ama biz en alt sınırdan olanı da kabul etmiyoruz. Çünkü Türkiye'de her gün kadınlar öldürülüyor. Temel hakları ile bir talepte bulundukları zaman bile öldürülüyorlar. Kadınların öldürülmesinin hiç bir gerekçesi yok. Kadınlara işlenen şiddet bir insanlık suçudur. Bizim tek isteğimiz imza atığımız uluslararası sözleşmelerin uygulanmasını istiyoruz. Kadın cinayetlerini ancak birlikte durdurabiliriz. Birlikte durduracağız" dedi. Ayşe Topçu'nun avukatı Dilek Gezer ise, "Bugün hiç beklemediğimiz bir sonuç aldık. Sanığın en ağır biçimde cezalandırılması gerekirken haksız tahrikten en alt limitten bir indirim alması bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi. Ayşe Topçu'nun ağabeyi Feramuz Boztepe, "Benim kanser hastası olan kardeşim Ayşe Topçu eşi tarafından 9 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Beklentimizi karşılamayan bu kararı temyiz edeceğiz" dedi. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, CHP Kadın Kolları Başkanı Muhterem Kaya, Sivas Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri de katılarak destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title