Haberler

Şırnak'tan Halaçoğlu'na Tepki

Eğitim-sen Şırnak İl Temsilciliği Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun Yaptığı Açıklamaları Kınayarak, Derhal Görevden Alınması Çağrısında Bulundu.

Eğitim-Sen Şırnak İl Temsilciliği Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun yaptığı açıklamaları kınayarak, derhal görevden alınması çağrısında bulundu.

Eğitim Sen Şırnak İl Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de resmi ideolojinin toplumun çoğulcu ve çok kimlikli yapısını ilişkin olarak Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından sarf edilen "Kürtlerin Türkmen, Alevi Kürtlerin ise Ermeni olduğu" yönündeki açıklamalarını kınadı. Halaçoğlu'nun açıklamalarının bilimsel olmayıp, ırkçılığa uzandığının önemli bir göstergesi olması bakımından dikkate değer olduğunun belirtildiği açıklamada, "Türkiye toplumunun çok kültürlü ve

çok kimlikli yapısından rahatsızlık duyan ve bilim adamı unvanı olan Halaçoğlu'nun bir bilimsel kuruluşun başında bulunduğu, her dakika eğitim ve bilim dünyası açısından bir talihsizliktir. Öte yandan, toplumu tek tipleştirmeyi, farklılıkları bir kalem marifetiyle ortadan kaldırma kurnazlığını aklına getiren Yusuf Halaçoğlu'nun sözleri, Türkiye toplumunu birleştirmek yerine daha da kutuplaştırmayı amaçladığı açıktır" denildi.

(CB-FA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title