Haberler

Şırnak: Şırnak'ta Huzur Toplantısı

Şırnak Emniyet Teşkilatı, Silopi İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Şırnak Emniyet Teşkilatı, Silopi İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Olumsuz görüntülerin Silopi'nin imajına gölge düşürdüğünü söyleyen İl Emniyet Müdürü Salih Gökalp, "Geçen hafta bazı olaylar yaşandı ve bu olaylarda bir sanık linç edilmek istendi. Eğer hukuku ve güvenliği arzu ediyorsak, bu tür olaylardan vazgeçeceğiz" dedi.

Silopi'de 2 hafta önce çocuk kaçırma vakasıyla tırmanan gerginlik gösteriye dönüşmüştü. Güvenlik güçleriyle çocuk kaçıran kişiyi linç etmek isteyen kalabalık arasında saatlerce süren bir arbede yaşanmıştı. Ulusal basının da gündemine giren Silopi'de yaşanan olaylarla ilgili emniyet teşkilatının gerçekleştirdiği huzur toplantısı, 2 saat sürdü. Silopi Müftülüğü'nde gerçekleşen huzur toplantısında konuşan Emniyet İl Müdürü Salih Gökalp, polis ve halkın dayanışması sonucu huzurlu bir topluma kavuşabileceklerini ifade ederek, "Burada yaklaşık 3 senedir yaşayan polis arkadaşlarımız var. Sizin halk olarak onlara sahip çıkmanız gerek. Burada huzuru en başta halk sağlar, halkın yetersiz kaldığı durumlardaysa Türk polisi yardıma koşar. Sizler burada çalışan polise sahip çıkacaksınız, polis de sizinle devamlı irtibat halinde olacak ve görüş alış verişinde bulunacak. O zaman ilçe huzurlu bir yer olacaktır" dedi.

Yaşanan olumsuz görüntülerin Silopi'nin imajına gölge düşürdüğünü söyleyen Emniyet Müdürü Gökalp, "Geçen hafta bazı olaylar yaşandı ve bu olaylar esnasında bir sanık linç edilmek istendi. Eğer hukuku ve güvenliği arzu ediyorsak, bu tür olaylardan vazgeçeceğiz. Bu olaylar olmadan önce İstanbul'dan bazı gazetecilerle irtibat halindeydim ve onlara diyordum ki, 'Buralara gelin, Şırnak batıdan göründüğü gibi bir yer değil, bunun haberini yapın' diyordum. Ancak o görüntülerden sonra beni arayıp, 'Biz hem Şırnak'ın güzelliklerini hem de yaşanan olayları aynı anda gazetede veremeyiz' dediler. Bu durumda onlar da haklı. Bu olaylardan sonra Silopi halkı çok şey kaybetti, çünkü dışarıdan yatırım yapmak isteyen iş adamları bu manzarayı gördükten sonra bırakın yatırım yapmayı buraya gelmeyi bile düşünmez. Terörün ve anarşinin hiç kimseye bir faydası yok, demokratik çözümler dışında başka alternatif çözümler olamaz. 80 bin nüfuslu yerde yaşananlar normal, ancak olaylar televizyonlara ve ulusal basına çıktığı zaman hele bir de abartılarak anlatıldığında, batıdaki insanlar Silopi'de hayat nasıl yaşanıyor diye merak ediyor. O akşam yaklaşık 300 kişilik bir grup vardı ve buna inanıyorum ki, oraya gelen 290 kişi de olaylardan habersiz, sadece gürültüye gelmişti. Bu da polislerin elini ayağını bağlıyor, birçok aracımız tahrip edildi ama bütün bunların parası yine Silopi halkının cebinden çıkacak. Sonuçta bunu yapanlar hepimizin çocukları, onlara sahip çıkmalı ve doğru yolu göstermeliyiz" diye konuştu.

Silopi halkına toplantıya katıldıkları için teşekkür eden Emniyet İl Müdürü Gökalp, "Burada ilk defa huzur toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantı ilçede yaşanana olaylar sonucu yapılan bir toplantı değildir. Çünkü daha önce birçok yerde daha bu toplantıları düzenledik. Katılımın bu kadar yüksek olduğu için şahsım adıma, tüm Silopi halkına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇOCUK KAÇIRMALAR SÖYLENTİDEN İBARET"

Daha sonra söz alan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş ise, ilçede son zamanlarda ortaya atılan çocuk kaçırma iddialarının provokasyondan ibaret olduğunu söyleyerek, ailelerden çocuklarına iyi eğitim ve terbiye vermelerini istedi. Hüseyin Aktaş, "Çocuk kaçırıldığı iddia ediliyor. Ama çocuk kaçırmak isteyen birisi 100 tane çocuk kaçırır. Bunların hepsi provokasyon. Şu ana kadar bize ulaşan bir çocuk kaçırma hadisesi yok" ifadelerini kaydetti.

Vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını isteyen Aktaş, "Ben 1991 yılında buraya geldim. O zaman burası küçük bir kasabaydı. Şu an görüyorum burası bir şehir gibi gelişmiş. Ben biliyorum ki, Ceytaş Firması burada çok ciddi anlamda iş istihdamı sağlayacak. Aynı şekilde Silopi'de 2 yerde petrol bulundu ve Habur'a yakın yerde lojistik çalışmalar var. Bunlar Silopi ekonomisine büyük yarar sağlayacaktır. Vatandaşlardan biraz daha sağduyulu davranmalarını istiyorum. İnsanların, sadece kendinden değil çocuklarından, çevresinden, sokağından, mahallesinden ve şehrinden de sorumlu oldukları bilinciyle hareket etmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Emniyet İl Müdürü Salih Gökalp, Silopi Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, Silopi Müftüsü Abdullah Kaplan, CHP İl Başkanı ve Silopi Belediye eski Başkanı Neşet Ökten, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Kunur, İl Barosu'na bağlı bazı avukatlar, muhtarlar ve esnaf katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title